Ecoclime Group levererar cirkulärt energisystem till Akademiska Hus
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Ecoclime Group levererar ett cirkulärt energisystem till Akademiska Hus

Ecoclime Group levererar ett cirkulärt energisystem till Akademiska Hus

Publicerat av: Redaktionen

Akademiska Hus gör ny affär med Ecoclime Group avseende nybyggnadsprojektet Aquila.

Projektet innefattar 170 studentlägenheter som, med Ecoclimes cirkulära energisystem Evertherm SEW, kan återvinna 95 % av värmeenergin i spillvattnet.

Ordervärdet uppgår till 2,9 MSEK. Avtalspart är Byggpartner AB i Dalarna som agerar totalentreprenör för projektet Aquila i Uppsala.

Genom att installera Evertherm SEW kan upp till 95 % av värmen i spillvattnet återvinnas. I Aquila-projektet ger det en uppskattad energibesparing om 350 MWh/år samtidigt som klimatavtrycket minskar med 24,9 ton CO2e (koldioxidekvivalenter) per år.

”Akademiska Hus är en viktig kund för oss i flera affärsområden och det känns jättebra att vi kan fortsätta leverera våra energieffektiviseringslösningar. Evertherm-systemet levererar energi oavsett väder och vind vilket är viktigt nu när energipriserna går upp”, säger Christian Jalakas, ansvarig säljare för Evertherm.

Ecoclime Group levererar cirkulärt energisystem till Akademiska HusFastigheten Aquila ligger i stadsdelen Rosendal vid Uppsala universitet och omfattar 13 000 m2 nybyggnation. Inflyttning beräknas till 2024.
Akademiska Hus Aktiebolag är ett svenskt statligt ägt bolag med uppdrag att äga, utveckla och förvalta fastigheter vid landets universitet och högskolor. Fastighetsbeståndet omfattar 3,4 miljoner kvadratmeter uthyrningsbar yta och har ett fastighetsvärde på 118 miljarder kronor.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>