Oktas elkonsumtion 100 procent förnybar
Hem ENERGI Oktas elkonsumtion 100 procent förnybar

Oktas elkonsumtion 100 procent förnybar

Publicerat av: Redaktionen

Dynamic Work-konceptet minskar miljöpåverkan med 21 procent visar studie

 Okta, Inc. (NASDAQ:OKTA), den ledande oberoende leverantören av lösningar för säker hantering av identiteter, har under dess räkenskapsår 2022 uppnått 100 procent förnybar elkonsumtion på sina kontor runt om i världen och på de anställdas hemmakontor.

Dessutom har Okta lanserat the Dynamic Work Greenhouse Gas (GHG) Emissions Study, vilken mäter företagets miljöpåverkan. Resultat från studien visar att utsläppen per medarbetare beräknas vara 21 procent lägre när de arbetar enligt konceptet Dynamic Work jämfört med när de arbetar på traditionellt vis.

I takt med att Okta växer globalt och arbetar utifrån Dynamik Work-konceptet ville företaget ta reda på hur dess miljöpåverkan ser ut. Okta anlitade hållbarhetskonsulten Anthesis för en analys av perioden februari 2019-januari 2020, vilket var före såväl pandemin som införandet av Dynamic Work-konceptet för de anställda, med en uppskattad beräkning av perioden februari 2022-januari 2023. Resultatet visar att arbete enligt Dynamic Work-konceptet kan minska växthusgasutsläpp, även då man tar ökad energiförbrukning i hemmet med i beräkningen.

Oktas elkonsumtion 100 procent förnybar“Vårt sätt att mäta vår miljöpåverkan har utvecklats parallellt med vårt sätt att arbeta, säger Erin Baudo Felter, Vice President, Social Impact & Sustainability på Okta. Utöver att ta ansvar för den miljöpåverkan som de byggnader vi sitter i har och de tjänster vi tillhandahåller medför, behöver vi nu även hjälpa de anställda att förstå, mäta och minska den miljöpåverkan som det nya sättet att arbeta medför.”

Lanseringen av studien kommer efter att Okta har uppnått 100 procent förnybar el för den globala konsumtionen.

Det uppnåddes genom att köpa certifikat för förnybar energi motsvarande företagets totala elkonsumtion på kontoren och via arbete på distans. Dessutom har Oktas kontor certifierats med både LEED Silver och WELL Silver.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>