Episerver ledare i Gartner Magic Quadrant för DXP – plattformar för digitala upplevelser
Hem IT Episerver ledare i Gartner Magic Quadrant för DXP – plattformar för digitala upplevelser

Episerver ledare i Gartner Magic Quadrant för DXP – plattformar för digitala upplevelser

Publicerat av: Redaktionen

Stockholm, 4 februari 2020 – Episerver har för första gången i kategorin DXP omnämnts som en ledare – Leader – av det oberoende undersökningsföretaget Gartner: Gartner Magic Quadrant for Digital Experience Platforms (januari 2020).

Gartners omnämnande kommer i kölvattnet av tre större nyheter som Episerver annonserade i slutet av föregående år 2019.

De var förvärvet av personaliserings- och analysföretaget Idio, utnämnandet av Alex Atzberger som Episervers koncern-Vd och förvärvet av företaget Insite verksamt inom B2B-handel. Samtliga tre nyheterna överglänstes senare av Episervers starkaste kvartalsrapport någonsin gällande försäljning förra årets sista kvartal.

Episerver ledare i Gartner Magic Quadrant för DXP – plattformar för digitala upplevelser

Episerver ledare i Gartner Magic Quadrant för DXP – plattformar för digitala upplevelser

Under 2019 blev Episerver också för femte gången omnämnt av Gartner som en ledare inom hantering av innehåll på hemsidor: Ledare för femte året i rad i Gartner Magic Quadrant for Web Content Management (juli 2019), och som utmanare – Challenger – inom e-handel: Utmanare i Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce (augusti 2019) samt även utmanare inom motorer för personalisering: Gartner Magic Quadrant for Personalization Engines (juli 2019).

Episerver tolkar dessa oberoende och objektiva erkännanden som ett värdesättande av företagets betydande investeringar i att skapa fokus på de fyra pelare som genererar kundcentrerade digitala upplevelser: innehåll, handel, personalisering och information.

–Att bli omnämnd som en ledare i Gartners Magic Quadrant för plattformar inom digitala upplevelser, DXP, bekräftar vår förmåga att leverera sömlösa upplevelser som knyter samman innehåll och handel. För oss är det ett starkt vittnesmål om de fantastiska resultat som våra kunder erfar varje dag, säger Alex Atzberger, Vd Episerver. Förvärven av Idio och Insite Software förstärker ytterligare vår AI-drivna automatisering av innehåll och vår kapacitet inom B2B e-handel. Vi är redo att köra fort och långt med vår DXP. Vi är stora nog för att leverera och tillräckligt små för att bry oss.

Ladda ner Gartner Magic Quadrant for Digital Experience Platforms för mer information om Episervers Gartner omnämnande av Episerver som ledare inom DXP .

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>