Många svenskar oroar sig över stigande elpriser
Hem ENERGI Många svenskar oroar sig över stigande elpriser

Många svenskar oroar sig över stigande elpriser

Publicerat av: Redaktionen

Rådande elpris är ett ständigt omdiskuterat ämne över hela Europa och något som inte minst berör många svenskar.

På gott och ont.

En ny undersökning från det digitala elbolaget Greenely visar att nästan sex av tio oroar sig över stigande elpriser.

Greenely har i en statistisk säkerställd undersökning tagit pulsen på svenskarnas tankar och tycken när det kommer till elanvändning. Resultatet visar att elen är något som engagerar många och 58 procent svarar att de ofta eller ibland oroar sig för stigande elpriser. Dessutom uppger sju procent av de svarande att de tänker på elpriset varje dag. Trots oron uppger 37 procent att de inte alls har koll på sitt elpris.

– Jag tror att många svenskar fortfarande upplever elanvändningen som svårt och krångligt. Något som man själv inte kan vara med och påverka men sanningen är att det aldrig varit lättare att påverka sin egen elanvändning. Vi har exempelvis lanserat Greenely Connect som bland annat styr laddningen till elbilen och kan på så vis minska kostnaden med upp till 54 procent, säger Tanmoy Bari, VD på Greenely.

Många svenskar oroar sig över stigande elpriserMajoriteten av svenskarna, 60 procent, anser sig dock ha bra koll på elpriset. Det skiljer sig däremot en hel del mellan könen bland de som uppgett att de har väldigt bra koll på sitt elpris. Endast var tionde kvinna upplever sig ha väldigt bra koll på sitt elpris. Samma siffra hos männen är mer än dubbelt så hög.

Oron för stigande elpriser är något som varit centralt när Greenely har utvecklat nya Greenely Connect. Tjänsten kopplar upp sig till elbilar och andra smarta produkter i hemmet och använder därefter elen när den är som billigast. En lösning som kan spara en hel del pengar i en tid då elanvändningen och elpriset är rekordhöga.

– I takt med att elpriset ökat under 2021 så har även prisvariationerna mellan specifika timmar blivit allt större. Med ett timprisavtal kan du därför anpassa din elanvändning så att elen används under timmar som är För de som har möjlighet att koppla upp smarta prylar i hemmet via Greenely Connect kan risken för höga elräkningar minskas ytterligare, fortsätter Tanmoy Bari.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>