Midsummer stärker ledningen för sitt snabbväxande affärsområde solpaneler med en ny försäljningschef samt ytterligare fyra erfarna medarbetare.

Midsummer stärker affärsområde solpaneler

John Mathisen

Företaget får samtidigt en ny kommunikationschef.

John Mathisen tillträder som ny försäljningschef för Midsummers affärsområde solpaneler. Midsummer utvecklar och säljer egenutvecklade estetiskt tilltalande och hållbara tunnfilmspaneler som kan integreras med takmaterial. Efterfrågan på Midsummers solpaneler är mycket stor och intäkterna för affärsområdet växte med flera hundra procent från år 2019 till år 2020.

John är en erfaren försäljningschef med bakgrund från försäljning av fönster, tak och hus till privatpersoner, bl a som franchisetagare för Mockfjärds Fönster i Stockholm.

– Vi storsatsar på detta affärsområde som har gigantisk potential och Johns erfarenhet av försäljning av byggmaterial, installationer och takrenoveringar är perfekt för det sätt vi säljer våra solpaneler på. Effektiva och estetiskt tilltalande solpaneler ska inte bara vara en åtgärd för en bättre miljö och en smartare bostadsekonomi utan även ett attraktivt och medvetet arkitektoniskt val, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

Förutom John Mathisen tillträder fyra personer inom samma affärsområde:

Annelie Nyman blir ny innesäljare. Hon har lång erfarenhet av försäljning och kommer närmast från Pronomics där hon varit ansvarig för försäljning till premium partners i Sverige, Norge och Danmark.

Yin Qiang är ny produktchef och kommer bl a att stötta säljorganisationen med teknisk kunskap. Yin kommer närmast från Expand Media som säljer mässmontrar, där han varit produktchef och ansvarig för lanseringen av en ny produktkategori.

Även Martin Kokko blir ny produktchef. Martin har bakgrund som säljare och produktchef och kommer senast från Kidde där han har varit produktchef för ett stort antal brandskyddsprodukter.

Ny byggprojektledare blir Christer Olsson. Han kommer närmast från Smålandsvillan där han har varit byggprojektledare och utmärkt sig för leveranser av god kvalitet och nöjda kunder.

Samtidigt får Midsummer en ny kommunikationschef i Peter Karaszi. Han är en erfaren kommunikatör som har arbetat med miljöteknik och hållbarhet i många år och skrivit sex böcker om PR. Som extern konsult har Peter hjälpt Midsummer med kommunikation sedan år 2013. Helena Engelbrecht slutar som kommunikationschef och lämnar företagets ledningsgrupp.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>