Mitsubishi Electric expanderar i Norrland
Hem ENERGI Mitsubishi Electric expanderar nu i Norrland

Mitsubishi Electric expanderar nu i Norrland

Publicerat av: Redaktionen

Kan man ha värmepumpar i Norrland? Om man kan!

De senaste åren har Mitsubishi Electric mångdubblat sin omsättning i regionen och därför öppnar företaget nu ett nytt lokalkontor i Örnsköldsvik för att möta den lavinökande efterfrågan.

Mitsubishi Electric expanderar i Norrland– För oss är Norrland en viktig region och genom att öppna kontor visar vi att vi satsar framåt. Med kontoret blir det enklare att ordna möten med våra återförsäljare. Vi kan också hålla våra kurser på kontoret, så jag räknar med att det blir ett lyft för våra kunder, säger Mathias Strömberg, regionansvarig och teknisk säljare på Mitsubishi Electric.

Norrland är en stor region, och Örnsköldsvik ligger förhållandevis långt söderut. Men hela regionen är väl täckt av återförsäljare berättar Mathias Strömberg.

– Mitsubishi Electric har ingen direktförsäljning utan vi säljer istället genom ett nätverk av auktoriserade återförsäljare som täcker in hela landet, från norr till söder. Våra nordligaste återförsäljare sitter i Kiruna och i hela Norrland har vi över 100 återförsäljare, säger Mathias Strömberg.

Luftvärmepumpar ett pålitligt val för Norrlands klimat

Mitsubishi Electric tillverkar produkter både för privatmarknaden och den kommersiella B2B-marknaden. Att företaget är giganter inom luft-luftvärmepumpar känner nog de flesta till, men företagets bergvärmepumpar och luft-vattenvärmepumpar för privathem och industrin säljer också bra.

Bergvärme är fortfarande ett populärt val, men vad säger Mathias Strömberg till de som är skeptiska till om luft-luftvärmepumpar och luft-vattenvärmepumpar verkligen fungerar bra i Norrland?

– Våra värmepumpar står definitivt pall och fungerar klockrent i kallt klimat. Tekniken har gått framåt enormt de senaste tio åren. Innan lansering har vi testat produkterna en lång tid i utmanande väderförhållanden i både Sverige och Norge. Med en modern luftvärmepump gör man en lika stor besparing i pengar som längre söderut, om inte större, med tanke på att värmebehovet är högt under en längre period på grund av de långa vintrarna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>