Generös sommarhälsning från Naturvårdsverket öppnar upp för goda möjligheter till investeringsstöd vid installation av elbilsladdare.
Hem ENERGI Naturvårdsverket öppnar upp för många möjligheter till investeringsstöd vid installation av elbilsladdare.

Naturvårdsverket öppnar upp för många möjligheter till investeringsstöd vid installation av elbilsladdare.

Publicerat av: Redaktionen

En mycket välkommen möjlighet för alla Bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och kommuner.

Via Naturvårdsverkets satsning ”Klimatklivet” söker man investeringsstöd som ger avdrag på upp till 50% av kostnaden för att införskaffa och installera t.ex. laddstationer för bilar.

Naturvårdsverket har hittills haft öppet för ansökningar två gånger under 2022 och efter stor efterfrågan öppnar man nu upp ytterligare en ansökningsperiod. Så ansökningsperiod nr 3 2022 löper från 23 augusti till 8 september och kan sökas av företag, kommuner, regioner och organisationer i hela Sverige.

Entreprenörer med erfarenhet av klimatklivet och fastighetsägare. Företagen Dooman Teknik och Elkontakten i Ale är ett bra exempel på entreprenörer som samarbetar och nästan dagligen är i kontakt med Bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och kommuner.

– Doomans rutin och erfarenhet att arbeta mot fastighetsmarknaden och landets kommuner tillsammans med vår kompetens inom installationer av laddstationer, är ett vinnande och uppskattat koncept, säger Stefan Holm, delägare i Elkontakten.

– Vid den här typen av investering finns det naturligtvis ett antal frågor kring såväl regler, installation och produktval till hur man faktiskt går tillväga vid en ansökan hos Naturvårdsverket. Kan vi bistå våra kunder i dessa frågeställningar, så blir det naturligtvis både enklare och tryggare att ta beslut, fortsätter Stefan.

Generös sommarhälsning från Naturvårdsverket öppnar upp för goda möjligheter till investeringsstöd vid installation av elbilsladdare.

Ökad attraktionskraft och långsiktig hållbarhet. Klimatklivets investeringsstöd är ett utmärkt tillfälle för fastighetsägare och Bostadsrättsföreningar att kombinera en ökad attraktionskraft med t.ex. laddstationer samtidigt som man gör en insats för miljö och långsiktig hållbarhet.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>