NEVS tar en ledande roll som medlem av 2030-sekretariatet för att kunna påverka klimatförändringarna
Hem POLITIK NEVS tar en ledande roll som medlem av 2030-sekretariatet för att kunna påverka klimatförändringarna

NEVS tar en ledande roll som medlem av 2030-sekretariatet för att kunna påverka klimatförändringarna

Publicerat av: Redaktionen

NEVS tar en ledande roll som medlem av 2030-sekretariatet för att kunna påverka klimatförändringarna

NEVS kan stolt meddela att företaget gått in som partner i det svenska 2030-sekretariatet, som är en icke vinstdrivande organisation med syfte att driva olika samarbeten för att påverka Sveriges mål att minska koldioxidutsläppen för transportsektorn; minus 70 procent till år 2030, jämfört med 2010.

NEVS kommer i detta arbete att stärka arbetsgruppen som fokuserar på ändrat beteende och ökad medvetenhet när det gäller bildelningstjänster.

En konkret uppgift det här året är att hjälpa företag med gröna ambitioner att få det stöd de behöver från regeringen olika frågor som bromsar deras affärsutveckling.

”NEVS vision att skapa rörlighet för en mer hållbar framtid är av vital betydelse för vår verksamhet. Vi har genom åren lagt ner mycket arbete på att utveckla tekniska lösningar och affärsmodeller som syftar till att komma till rätta med vår miljöpåverkan. Vi ser fram emot att dela både kunskap och lärdomar med 2030-sekretariatet och samarbeta med de andra medlemmarna för att driva den förändring som behövs ”, säger Anna Haupt, Vice President, Mobility Solutions på NEVS.

NEVS anser att bilindustrin behöver en systematisk förändring för att komma till rätta med sin miljöpåverkan. Övergången till transporter med icke-fossila bränslen brådskar. Affärsmodeller som enbart bygger på försäljning av fordon bör också ses över. Det växande trycket i stadstrafiken har visat att det slutliga målet ska vara att minska det totala antalet fordon på väg. Självkörande fordon och olika mobilitetstjänster kommer därför att vara viktiga delar av NEVS framtida kunderbjudande.

”Att få bort koldioxiden från transportsektorn är en enorm utmaning som bara kan hanteras med ett mycket brett angreppssätt, som omfattar bränslen med noll eller låga utsläpp, nya fordonsteknologier och, viktigast av allt: beteendeförändringar. Genom att arbeta tillsammans, med olika tekniker tillsammans, kan vi få en verklig effekt. Sveriges framsteg när det gäller att uppnå 2030-målet kommer också att göra oss till en förebild som inspirerar hela världen, ” kommenterar Jakob Lagercrantz, VD för 2030-sekretariatet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>