Credit Millennium Technology Prize 2020 0097
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Nomineringsperioden för Millennium Technology Prize 2022 öppnas snart

Nomineringsperioden för Millennium Technology Prize 2022 öppnas snart

Publicerat av: Redaktionen

Nästa upplaga av Millennium Technology Prize delas ut 25 oktober 2022.

Banbrytande innovationer kan nomineras till priset mellan 2 augusti och 31 oktober 2021.

Nomineringar tas emot från organisationer världen över och inom alla områden förutom militärteknik.

Credit Millennium Technology Prize 2020 0097Kriterierna för priset har förnyats inför denna nomineringsomgång. Millennium Technology Prize kommer även fortsättningsvis att ges till teknologiska innovationer som förbättrar människors livskvalitet och främjar hållbar utveckling. Från och med nu inkluderar kriterierna även innovationens potential att bevara naturresurser och främja såväl biologisk mångfald som jämställdhet mellan människor. Dessutom kommer bedömningen att beakta teknologins tillgänglighet och etiska synpunkter i samband med dess utveckling.

Ambitionen för Millennium Technology Prize är att framhäva det faktum att även om användningen av teknologi har skapat många utmaningar i världen spelar den likväl en avgörande roll i att lösa dessa utmaningar. Hur man använder teknologi kan ge upphov till etiska problem. På grund av geografiska, sociala, ekonomiska och kulturella skillnader har alla människor inte samma tillgång till teknologiska framsteg.

”Fördelarna för mänskligheten har delvis uppnåtts på planetens och biosfärens bekostnad. Samtidigt finns det stora etiska utmaningar förknippade med integritet och påverkan med hjälp av data. Det finns ett stort behov av teknologiska innovationer och att tillämpa dem för att återställa skador som redan skett, förbättra den nuvarande situationen eller förebygga ytterligare skador i framtiden. Vi kommer även fortsättningsvis att dela ut priset till innovationer som bidrar till en bättre framtid för mänskligheten och vår planet”, säger Markku Ellilä, vd för Stiftelsen Teknikakademien, som står bakom Millennium Technology Prize.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>