Nordisk fototävling ger unga en hållbar röst
Hem NYHETER Nordisk fototävling ger unga en hållbar röst

Nordisk fototävling ger unga en hållbar röst

Publicerat av: Redaktionen

Nordisk fototävling ger unga en hållbar röst

Canon lanserar nu Nordic Young People Programme, ett initiativ för att inspirera ungdomar till att med kamerans hjälp driva på politisk förändring.

I samband med detta startar en fototävling där ungdomar mellan 16–19 år uppmanas att dokumentera hållbara förändringar på platsen där de bor. Tanken är att få så många unga människor som möjligt att engagera sig i hållbarhetsinitiativ och ge dem en starkare röst i debatterna om FN:s globala hållbarhetsmål.

– De beslut politiker fattar idag har stor påverkan på ungas framtid. Det är den yngre generationen som kommer att tvingas leva med konsekvenserna av till exempel klimatförändringar som inte tas på allvar. Samtidigt når deras röster sällan hela vägen in i beslutfattarnas rum. Det finns en stark kraft i visuellt berättande och genom att uppmuntra den här typen av narrativ hoppas vi kunna hjälpa unga att förmedla sin syn och driva den förändring de vill se, säger Bodil Nordin, hållbarhetschef på Canon Svenska.

Fokus för Nordic Young People Programme är att ge unga en röst i frågor kring de globala hållbarhetsmålen. Canon startar därför en fototävling där 16-19-åringar från Sverige, Norge och Danmark uppmanas att välja ut något av de 17 globala hållbarhetsmålen som de tycker är extra viktigt och förmedla dess innebörd med en bild eller video från platsen där de bor.

– Vi vet att det sker många positiva förändringar runtom i världen, och de vill vi visa. Genom att synliggöra möjligheter istället för hinder kan vi tillsammans visa vägen framåt för beslutsfattare, Bodil Nordin på Canon Svenska.

Målet med tävlingen är att få så många unga människor som möjligt att engagera sig i hållbarhetsinitiativ och ge dem en starkare röst i debatterna om FN:s globala mål för hållbar utveckling. Med kameran som redskap är syftet att berätta om positiva förändringar inifrån deras hemstäder och samhällen. Till sin hjälp får tävlingsdeltagarna flera tips och tricks online och med verktyg och vägledning ger Canon liv till deras berättelser.

Hjälp Canon att skapa förändring – så här berättar du din historia:

1. Välj ut ett globalt hållbarhetsmål som är viktigt för dig

2. Ta en bild som representerar ditt valda globala mål

3. Publicera en bild eller video med hashtaggen #photosforgood

Tävlingen pågår under en månad mellan 9 mars till 6 april. Därefter utser en jury av representanter från Canon en vinnare från varje land under april.Vinnarna får en helt ny Canon EOS M50 och bjuds dessutom in till en fotokurs tillsammans med 10 vänner.

Allt du behöver veta om tävlingen finns här: https:/www.canon.se/young-people-programme/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>