Nordomatic förvärvar Nortech i Oslo
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Nordomatic förvärvar Nortech Byggautomasjon i Oslo

Nordomatic förvärvar Nortech Byggautomasjon i Oslo

Publicerat av: Redaktionen

Förvärvet av Nortech Byggautomasjon stärker Nordomatics position inom smarta byggnader i Norge och främst i Oslo.

”Nortechs produkter, lösningar och 12 anställda passar perfekt in i Nordomatic-familjen.

Tillsammans kan vi erbjuda kunderna ännu bättre lösningar för klimatsmarta och energieffektiva byggnader”, säger Ståle Syversen, Norgechef på Nordomatic.

”Vi har följt Nortech ett tag och har varit imponerade över vad de åstadkommit för sina kunder. Vidar Kjeldsen och hans team passar oss perfekt, både ur ett kulturellt och affärsmässigt perspektiv, vi ser fram emot att välkomna dom in i vårt team”, säger Syversen.

Nordomatic förvärvar Nortech i Oslo

Vidar Kjeldsen och Ståle Syversen

Nortech grundades 2015 och har idag 12 anställda som alla upplever en ökad efterfråga på deras produkter och tjänster. Genom att ansluta sig till Nordomatic kommer tjänsteutbudet till deras kunder stärkas ytterligare, särskilt genom Nordomatics molnbaserade lösningar för smarta byggnader.

”Det sker en snabb teknisk utveckling inom branschen och Nordomatic har tagit en ledande roll i utvecklingen av smarta byggnader och nästa generations PropTech-lösningar. När möjligheten dök upp fanns det därför ingen tvekan om att bli en del av Nordomatic”, säger Vidar Kjeldsen, VD på Nordomatic.

”Att minska byggnaders och fastigheters koldioxidavtryck är avgörande för att uppnå framtida klimatmål. Samtidigt är en minskad energiförbrukning för kylning, uppvärmning, el och ventilation ekonomiskt lönsamt för fastighetsbolag. Som en del av Nordomatics internationella organisation, kommer vi att erbjuda marknadens bästa lösningar för kostnads- och koldioxidbesparande åtgärder”, säger Kjeldsen.

Perfekt matchning med kunderna

Nortech har en väl diversifierad kundportfölj som kommer att komplettera Nordomatics befintliga kunder i Osloområdet.

”Nortech har en stabil och växande kundportfölj som kompletterar Nordomatics kunder. Vi ser en potential att ge befintliga kunder ett ännu bättre serviceerbjudande genom att ge dem tillgång till molnbaserade lösningar för fjärråtkomst och styrning av BMS-system och energioptimering. Detta är en win-win-situation, säger Syversen.

Han ser framför sig synergier genom att samlokalisera och samordna försäljnings- och kommunikationsaktiviteter. Men först och främst måste företagen växa tillsammans.

”På fem år har Nordomatic blivit en ledande aktör inom BMS och smarta byggnader i Norge, både genom förvärven av SD-Consult, Celsius Teknikk och SRO, men också organiskt genom att uppfylla och överträffa kundernas förväntningar. Med Nortech ombord har vi ytterligare stärkt vår position i Norge och Oslo som en ledande systemintegratör av intelligenta byggnadslösningar, säger Syversen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>