Nordr och Eaton fördjupar samarbete kring smarta hem
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Nordr och Eaton Electric AS fördjupar samarbete kring smarta hem

Nordr och Eaton Electric AS fördjupar samarbete kring smarta hem

Publicerat av: Redaktionen

Nordr tecknar ramavtal med Eaton Electric AS och fördjupar samarbetet kring smarta hem.

Genom avtalet erbjuds Nordrs kunder bredare sortiment och större urval av både nya och befintliga produkter.

Nordr och Eaton har haft ett samarbete sedan 2019. Med smarta hem avses allt från enkla installationer till avancerade appstyrda system som styr lys, temperatur, strömförbrukning, ventilation, hushållsapparater och säkerhet.

– Ett smart hem måste möta behov som kan uppstå flera år framåt i tiden. Erbjudandet ska dessutom innehålla lösningar du ännu inte insett att du verkligen behöver, säger Pål Aglen, tillförordnad koncernchef för Nordr.

Smarta hemlösningar är både ekonomiska och miljövänliga. Exempelvis går det att anpassa strömförbrukningen till tider på dygnet då priserna är lägst och man kan enkelt sänka innetemperaturen när man är borta eller sover. Ett välutrustat smart hem kan dessutom via telefon informera ägaren om vattenläckor, brand, inbrott, stora temperaturförändringar eller andra faktorer som påverkar bostadens tillstånd.

I projektet Middelthunet, beläget i centrala Oslo, har alla köpare som standardleverans fått ett grundpaket som bland annat innehåller smarta solskydd, smart vattenstopp, möjlighet till temperatur- och ljusjustering i olika zoner, smarta stickkontakter och automatiska dörrlås. Utifrån grundpaketet kan var och en sedan enkelt avgöra hur automatiserat man vill göra sitt hem.

Jon Helsingeng, som leder Eaton i Norden, berättar att Nordr sätter ny standard i branschen genom att erbjuda tekniken i stor skala.

– Vi ser att flera aktörer följer samma exempel och vågar satsa på trådlös smarthusteknologi. Det skapar framtidsinriktade bostäder till kostnadseffektivt pris. En annan fördel är att man slipper borra hål i tak och väggar till ledningar och dosor – något som gör att installationen går snabbare, att det går åt mindre material och att resultatet blir finare.

Eatonkoncernen är en global industriell aktör som strävar efter att förbättra livskvalitet och minska miljöpåverkan genom strömstyrningsteknologi och -tjänster.

Eaton representerar ett tankesätt om innovation, kompromisslös kvalitet och industriell produktion som särskiljer dem från de gör-det-självlösninger många förknippar med smarta hem. Detta har varit avgörande för Nordrs val av långsiktig samarbetspartner.

Genom ramavtalet fördjupas samarbetet mellan parterna. Bland annat får Nordr tillgång till Eatons expertis och medverkan i produktutvecklingen, samtidigt som Nordr får garanterade leveranser i en tid som präglas av kaotiska leveranskedjor och oförutsägbar tillgång till delkomponenter.

Nordr och Eaton fördjupar samarbete kring smarta hem

För Nordrs kunder betyder det att både sortiment och erbjudande gradvis kommer att utvidgas och göras tillgängligt för fler. Ambitionen är att börja utrullningen av smarta hem även på den svenska marknaden under 2022 i utvalda projekt.

– Vi knyter närmare band mellan oss i vår gemensamma strävan efter att göra smarta hem till den nya boendestandarden, säger Nordrs direktör for digitalisering Mikkel Nielsen.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>