Nu är programmet klart för Folkbildarforum
Hem EVENT Nu är programmet klart för Folkbildarforum

Nu är programmet klart för Folkbildarforum

Publicerat av: Redaktionen

Nu är programmet klart till årets Folkbildarforum, som nu äntligen kommer att genomföras fysiskt på Linköping Konsert & Kongress den 9 november.

Temat i år är ”Hållbarhet & Handlingskraft” och Folkbildarforums moderator Johanna Stål är redaktör för det digitala hållbarhetsmagasinet Camino, författare och projektledare inom hållbarhet på Studiefrämjandet.

– Så kul att vi återigen får ses fysiskt och att vi fått ihop en så bra uppslutning av föreläsare och underhållare till konferensen. På Folkbildarforum möter vi forskare, debattörer och aktivister som ger oss olika perspektiv på folkbildningens roll i omställningen av samhället, säger Peter Frejhagen, kanslichef på Bildningsförbundet Östergötland.

Nu är programmet klart för Folkbildarforum– Folkbildningen har en viktig roll att fylla när det kommer till att ge människor styrka och verktyg att kunna delta i omställningen på lika villkor. Tillsammans får vi samtala om hur folkbildningen ska genomföra detta viktiga uppdrag, fortsätter Peter Frejhagen.

Temat ger en omfattande inblick av ämnet hållbarhet genom att inkludera hela fyra dimensioner: den ekologiska, den sociala, den ekonomiska men även den existentiella. Undertexten för oss som folkbildare blir att ”vi ska tänka hållbarhet över tid” och att ”genom bildning skapa handlingskraft nu”.

– Att omställningen av samhället måste göras är ett faktum, här är fokus på folkbildningens viktiga roll i denna transformation, avslutar Peter Frejhagen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>