Nu släpps välgörenhetsappen som baseras på effektivt givande och möjliggör “one click donation“!
Hem NYHETER Nu släpps välgörenhetsappen som baseras på effektivt givande och möjliggör “one click donation“!

Nu släpps välgörenhetsappen som baseras på effektivt givande och möjliggör “one click donation“!

Publicerat av: Redaktionen

The Life You Can Save är en välgörenhetsapp där man genom ett knapptryck kan göra enorm skillnad för människor som lever i extrem fattigdom.

I appen kan du donera till effektiva välgörenheter, som baserat på deras effektivitet säkerställer att ens donationer gör största möjliga nytta och går till de människor som behöver det mest. 736 miljoner människor lever idag i extrem fattigdom (med en genomsnittlig inkomst på mindre än 20kr per dag), så för mindre än en tjuga kan du ge människor – särskilt barn – förnödenheter som är avgörande för deras hälsa. Man kan enkelt och transparent i appen se vart ens pengar går och vilken påverkan de har. Det finns nu en chans att hjälpa en medmänniska som lever i extrem fattigdom på bara några sekunder – varje dag.Nu släpps välgörenhetsappen som baseras på effektivt givande och möjliggör “one click donation“!
Appen The Life You Can Save är ett initiativ av app-företaget Meepo AB som hade identifierat ett problem, det fanns inget enkelt och snabbt sätt att donera till effektiva välgörenheter (välgörenheter som baserat på forskning säkerställer att varje krona donerad gör största möjliga nytta). Meepo tog kontakt med den internationella non-profit organisationen The Life You Can Save med en lösning på problemet, att skapa en app som möjliggjorde donationer till effektiva välgörenheter på bara några sekunder. Organisationen The Life You Can Save grundades av Peter Singer för att främja tillvägagångssättet att ge effektivt. De rekommenderar välgörenheter vars arbete är bevisat genom forskning och noggranna analyser att effektivt förbättra livet och hälsan för de som lever i extrem fattigdom. Projektet är genomfört pro bono av Meepo AB och alla pengar som doneras via appen går oavkortat till välgörenheterna, enda kostnaden är avgiften för korttransaktionen.

Med The Life You Can Save kan du: • Välja mellan olika effektiva välgörenheter • Välj vilken påverkan du vill att din donation ska ha snarare än summan pengar. • Gör donationer baserat på starka bevis, kostnadseffektivitet och påverkan. • Slipp tröga processer och långa formulär, en donation går på 30 sekunder.
Välgörenheter du kan donera till: • Against Malaria Foundation • Seva • Project Healthy Children • Fistula Foundation

The Life You Can Save släpps på Google Play Store och Apple App Store den 26 juni.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>