Nu vill ekonomerna lära sig om hållbarhet
Hem NYHETER Nu vill ekonomerna lära sig om hållbarhet

Nu vill ekonomerna lära sig om hållbarhet

Publicerat av: Redaktionen

Nästan 400 studenter har sökt till höstens Sustainergies Academy – ett utbildningsprogram inom hållbarhet. Grant Thornton är utbildningspartner och vill hjälpa till att stärka studenternas kunskaper inför deras kommande karriärer i näringslivet. Och trenden är tydlig: nu börjar ekonomerna intressera sig för hållbarhet – bland de sökande är det 40 procent fler ekonomistudenter än tidigare.

Nu vill ekonomerna lära sig om hållbarhet

Bild från ett av utbildningstillfällena 2018.

– Vi har fått in fler ansökningar än någonsin till höstens omgång av Sustainergies Academy! Det är extra intressant att se hur fler studenter med en bakgrund i ekonomi eller management söker programmet, hållbarhetsfrågorna är inte längre något som bara engagerar studenter vid specifika hållbarhetsutbildningar. Unga vill känna att deras arbete bidrar till ett bättre samhälle – man vill vara en del av lösningen, säger Ida Berg, projektansvarig på Sustainergies Academ

Genom Sustainergies Academy utbildar Grant Thornton studenterna i grundläggande hållbarhetsarbete på lokala utbildningsträffar. Detta blir studentgruppens ”grundkurs” i att arbeta med en konsults verktygslåda och att lösa case inom hållbarhetsområdet. Under hösten sker detta på universiteten i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Örebro och Umeå.

– Studenterna är Sveriges framtid och det känns inspirerande att medverka till att hållbarhetsperspektivet blir en självklarhet tidigt i deras karriär. Vi bidrar med hållbarhetskunskap till studenterna, som de kan ta med sig i sina utbildningar och framtida karriärer, och de får en god förståelse för hur vi arbetar med hållbarhet hos våra kunder, säger Linda Mannerby, Head of Sustainability på Grant Thornton.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>