Signalistens trygghetsboende certifieras i Miljöbyggnad Silver

Signalistens trygghetsboende certifieras i Miljöbyggnad Silver 1

Emelie Regnell, hållbarhetsansvarig på Signalisten.

Signalistens första trygghetsboende i Huvudsta, Palsternackan, har fått certifieringen Miljöbyggnad Silver.

I både renoveringar och nyproduktion ställer Signalisten höga krav på hållbarhet och val av material. När arbetet med Palsternackan startade var målet att uppnå certifieringen för Miljöbyggnad Silver vilket bland annat innebär låg energianvändning, god innemiljö med effektiv ventilation och bra materialval.

– Återigen ser vi att vårt målmedvetna hållbarhetsarbete ger resultat. Det här är något som är angeläget för oss eftersom vi är en aktör som vill erbjuda boenden och miljöer som är sunda och hållbara, säger Emelie Regnell, hållbarhetsansvarig på Signalisten.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda seniorer i Solna ett bra boende med högt ställda miljökrav. Signalisten är en ansvarstagande och långsiktig fastighetsägare som arbetar med hållbarhetsfrågor i varje del av verksamheten, säger Magnus Nilsson (M), styrelseordförande på Signalisten.

Förra veckan gjordes slutbesiktningen på husen som ligger på Jungfrudansen 17 B och C och imorgon, den 1 oktober, börjar hyresgästerna flytta in i de 77 nya lägenheterna i Palsternackan.

Miljöbyggnad utfärdas av Sweden Green Building Council, SGBC, och är en svensk miljöcertifiering som ger bra miljöer att leva, arbeta och leka i. Genom noggrann kontroll av huset med sexton olika indikatorer för energianvändning, innemiljö och material säkerställer Miljöbyggnad att byggnader som människor vistas i är bra för människa och miljö.

Related Articles