Signalistens trygghetsboende certifieras i Miljöbyggnad Silver
Hem NYHETER Signalistens trygghetsboende certifieras i Miljöbyggnad Silver

Signalistens trygghetsboende certifieras i Miljöbyggnad Silver

Publicerat av: Redaktionen

Signalistens första trygghetsboende i Huvudsta, Palsternackan, har fått certifieringen Miljöbyggnad Silver.

Signalistens trygghetsboende certifieras i Miljöbyggnad Silver

Emelie Regnell, hållbarhetsansvarig på Signalisten.

I både renoveringar och nyproduktion ställer Signalisten höga krav på hållbarhet och val av material. När arbetet med Palsternackan startade var målet att uppnå certifieringen för Miljöbyggnad Silver vilket bland annat innebär låg energianvändning, god innemiljö med effektiv ventilation och bra materialval.

– Återigen ser vi att vårt målmedvetna hållbarhetsarbete ger resultat. Det här är något som är angeläget för oss eftersom vi är en aktör som vill erbjuda boenden och miljöer som är sunda och hållbara, säger Emelie Regnell, hållbarhetsansvarig på Signalisten.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda seniorer i Solna ett bra boende med högt ställda miljökrav. Signalisten är en ansvarstagande och långsiktig fastighetsägare som arbetar med hållbarhetsfrågor i varje del av verksamheten, säger Magnus Nilsson (M), styrelseordförande på Signalisten.

Förra veckan gjordes slutbesiktningen på husen som ligger på Jungfrudansen 17 B och C och imorgon, den 1 oktober, börjar hyresgästerna flytta in i de 77 nya lägenheterna i Palsternackan.

Miljöbyggnad utfärdas av Sweden Green Building Council, SGBC, och är en svensk miljöcertifiering som ger bra miljöer att leva, arbeta och leka i. Genom noggrann kontroll av huset med sexton olika indikatorer för energianvändning, innemiljö och material säkerställer Miljöbyggnad att byggnader som människor vistas i är bra för människa och miljö.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>