Parks and Resorts belönas med Årets Hållbarhetinsats
Hem NYHETER Parks and Resorts belönas med Årets Hållbarhetinsats

Parks and Resorts belönas med Årets Hållbarhetinsats

Publicerat av: Redaktionen

Parks and Resorts belönas med Årets Hållbarhetinsats

Nätverket Hållbar besöksnäring utser årligen ”Årets Hållbarhetsinsats” inom den svenska besöksnäringen.

Idag kom beskedet att 2019 års pris går till nöjesparkskoncernen Parks and Resorts för initiativet UpCycle Challenge, där man minskade matsvinnet genom att engagera alla kockar på ett kreativt sätt.

För att lyfta goda exempel och dela kunskap om hållbarhet i branschen utser nätverket Hållbar besöksnäring varje år ”Årets Hållbarhetsinsats” inom den svenska besöksnäringen. Idag meddelar man att årets pris tilldelas nöjesparkskoncernen Parks and Resorts för sitt initiativ UpCycle Challenge. Initiativet gick ut på att genom lustfyllda tävlingar och utmaningar, skapa engagemang hos nöjesparkernas kockar för att minska matsvinnet.

UpCycle Challenge inleddes med en inspirationsdag, där alla kockar i hela koncernen träffades för att lära sig mer om hur man kan ta till vara på det som vanligtvis blir till svinn i köken. Dagen avslutades med en tävling i vem som kunde laga den mest säljbara maträtten av kökens vanliga matrester. Efter dagen startades en utmaning mellan kockarna, där de mätte och registrerade sitt matsvinn i en app under hela säsongen och kunde på så vis följa vilka kök som hade minst matsvinn. Resultatet blev minskat matsvinn och en ökad medvetenhet, där kockarna idag jobbar mer kreativt och hållbart med råvarorna. Bland annat blir parmesankanter till fyllning i cannelloni, råvaror förädlas, fermenteras, syltas och torkas och färska kryddor torkas och mals ner.

– Att förändra ett beteende kan vara svårt och ta tid, men det går lättare om man gör det genom inspiration och glädje. Idag jobbar våra kockar självmant med att dela överblivna råvaror mellan våra olika kök och restauranger där de kommer på egna kreativa lösningar. Jag är oerhört stolt över alla medarbetare som gjort UpCycle Challenge så framgångsrikt och att vårt arbete uppmärksammas med det här priset, säger Carin Broryd, hållbarhetschef på Parks and Resorts och initiativtagare till UpCycle Challenge.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>