Piffl vill inspirera till friskare samhällen
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Piffl vill inspirera till friskare samhällen

Piffl vill inspirera till friskare samhällen

Publicerat av: Redaktionen

I år kommer Göteborg och Partilles invånare och turister få tillgång till en stor variation av utomhusaktiviteter.

Nu testar vi ett nytt koncept som uppmuntrar till spontana aktiviteter i offentliga miljöer genom en hyr- och delningstjänst. Genom en app så har Göteborgs invånare och besökare tillgång till stationer fyllda med olika aktiviteter, säger Gunilla Åkerström, enhetschef över Stadsliv i Göteborg.

Tjänsten ska inspirera till ett friskare samhälle genom att ge tillgång till våra mest populära aktiviteter men även mindre vanliga aktiviteter på utomhusytor med gott om plats för att vara aktiv och samtidigt hålla ett säkert avstånd.

Kubb, fotboll, superjenga, brännboll, boule och paddel är bland de tiotals olika aktiviteter som kommer finnas tillgängliga i bland annat Slottsskogen. Aktiviteterna ska inspirera spontanitet och samtidigt bidra till att minska konsumtionen. Utbudet kommer anpassas efter det som används och uppskattas mest av stadens invånare.

Delad glädje är dubbel glädje

Det är föråldrat att städers invånare inte har tillgång till aktivitetsredskap där de faktiskt används och att det krävs planering för att utföra de enklaste av aktiviteter. Vi har med dagens teknik möjlighet att skapa tillgång till en stor variation av aktiviteter där många stadsbor samsas om samma ytor.

I ett område kring en boulebana med tiotusen bostäder ska det inte behövas tiotusen bouleklot för att alla ska ha samma tillgång till att spela boule, säger William Nimbs som har varit med och utvecklat tjänsten.

Azaleas volleybollplaner har en egen station med utrustning för att kunna utnyttja ytan till fullo, i den finns bland annat volleybollar, fotbollar, beachtennisrack och padelrack att hyra. Även Partille stadspark får en egen station senare i sommar.

Vi tror att unga och vuxna med olika socioekonomiska bakgrunder också har olika förutsättningar för en aktiv fritid. Det är därför viktigt att det finns aktiviteter av varierande slag som är tillgängliga för alla i stadens miljöer, forsätter Dennis Axelsson, en av tre medgrundare.

Varje utplacerad station har sju aktiviteter och desinfektionsmedel. Tjänsten kostar mellan 25-50 kr i timmen, en het ersättare till en saknad femkamp på Liseberg! Piffl-Appen laddas hem i Appstore eller Google play.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>