Pinpointers populära webbinarier om miljö blir korta utbildningsfilmer på LinkedIn
Hem MILJÖ Pinpointers populära webbinarier om miljö blir korta utbildningsfilmer på LinkedIn

Pinpointers populära webbinarier om miljö blir korta utbildningsfilmer på LinkedIn

Publicerat av: Redaktionen

Under 2020 satsade det svenska techbolaget Pinpointer på att digitalt utbilda och dela kunskap kring hantering av schaktmassor och avfall kopplat till miljö i form av ett antal webbinarier. 

Pinpointers populära webbinarier om miljö blir korta utbildningsfilmer på LinkedIn

 

Intresset för ämnet visade sig vara stort med flera hundra deltagare.

För att fortsätta lyfta miljöfrågan lanserar Pinpointer under våren ett antal korta utbildningsfilmer på LinkedIn i samarbete med miljökonsultbyrån Enrecon. I filmerna besvaras de vanligaste frågorna kring ämnet.

Hantering av förorenade massor och avfall är ett ständigt aktuellt ämne där det gäller att hålla koll på regelverket för att se till att hanteringen går rätt till. I slutet av januari meddelade regeringen att hantering av schaktmassor ska ses över. Det är Naturvårdsverket som fått i uppdrag att utreda hanteringen av jord- och schaktmassor, entreprenadberg och annat naturligt förekommande material som kan användas för anläggningsändamål. Mot den här bakgrunden vill Pinpointer nu fortsatt sprida kunskap kring frågan i form av korta informativa filmer.

”Det stora genomslag som våra webbinarier fick där vi diskuterade miljöaspekten vid hantering av schaktmassor visar att det finns ett stort behov i branschen av att lära sig mer. Med de korta filmerna som vi nu släpper på vår LinkedIn-sida vill vi bidra till att på ett tydligt och förståeligt sätt öka kunskapen”, säger Joakim Klintred, grundare och vd på Pinpointer.

Även miljökonsultbyrån Enrecon ser ett stort värde av utbildningsfilmerna.

”De miljöskandaler som under den senaste tiden har fått medialt utrymmer har lett till att ännu fler aktörer nu tar miljöfrågan på allra största allvar. Det tycker vi är bra. Pinpointers utbildningsinitiativ ligger helt rätt i tiden och ger oss dessutom möjlighet att nå ut till en bredare massa kring de här mycket viktiga frågorna”, säger Niklas Ander, grundare och vd på Enrecon.

Filmerna släpps löpande på Pinpointers LinkedIn-sida, där det även finns möjlighet att själv lyfta en fråga som man vill ha svar på. Filmerna publiceras också på Pinpointers nyhetsrum.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>