Hem NYHETER Årets vinnare, IPBES, tar emot ett av världens främsta hållbarhetspriser i Göteborg

Årets vinnare, IPBES, tar emot ett av världens främsta hållbarhetspriser i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Årets vinnare, IPBES, tar emot ett av världens främsta hållbarhetspriser i Göteborg 3

Den 22 oktober är det dags för årets vinnare av WIN WIN Gothenburg Sustainability Award att ta emot sitt pris och prissumman på en miljon kronor. Priset delas årligen ut till ett banbrytande initiativ för hållbar utveckling. I år är temat biologisk mångfald och priset går till världens första internationella plattform för biologisk mångfald, IPBES.

Välkommen att delta vid 2020 års prisceremoni för WIN WIN Gothenburg Sustainability Award. Den 22 oktober tar Internationella Forskarpanelen för Biologisk Mångfald och Ekosystemtjänster, IPBES, emot årets pris och prissumman på en miljon kronor. IPBES arbete syftar till att tillhandahålla information och verktyg för att skydda och bevara naturens livsviktiga resurser. Man förenar även kunskapsbärare och experter med beslutfattare över hela världen och bidrar till att lägga grunden för en ny global agenda, enligt juryns motivering.

På plats tar Marie Stenseke, Prodekan för Handelshögskolan och co-chair för IPBES mångvetenskapliga expertpanel, emot priset å IPBES vägnar. IPBES generalsekreterare Anne Larigauderie, ordförande Ana María Hernandéz Salgar närvarar på ceremonin via länk.

Årets ceremoni äger rum på Auktionsverket Kulturarena i Göteborg onsdagen den 22 oktober klockan 17:30-19:30. Antalet gäster är begränsat till 50 personer och ceremonin sänds även live via HOPIN. Priset delas ut av biståndsminister Peter Eriksson och finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund kommer vara en av kvällens talare.

Intervju kan samordnas via telefon/videolänk med samtliga representanter från IPBES under v. 43, samt med Marie Stenseke i anslutning till den fysiska prisceremonin i Göteborg. Även jurymedlemmar samt representanter från WIN WIN Award finns tillgängliga för intervju.

Den 21 oktober kommer Anne Larigauderie, generalsekreterare för IPBES och Sandra Diaz, ordförande för IPBES Global Assessment att hålla en öppen föreläsning på GGBC Annual Biodiversity Lecture. Föreläsningen kommer sändas live på Facebook och då finns möjlighet för tittarna att ställa frågor till talarna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>