Pressinbjudan: Kista Mobility Day, 9 juni 2022
Hem EVENT Pressinbjudan: Välkommen till Kista Mobility Day, 9 juni 2022

Pressinbjudan: Välkommen till Kista Mobility Day, 9 juni 2022

Publicerat av: Redaktionen

Välkommen till Kista Mobility Day som arrangeras av Kista Science City i samarbete med Ericsson och Stockholms stad och andra aktörer inom teknik och mobilitet tex RISE, Drive Sweden och Region Stockholm.

2022 ligger fokus på framtiden.

Pressinbjudan: Kista Mobility Day, 9 juni 2022Att synliggöra nya lösningar som snart rullar på våra vägar, tekniska innovationer som väntar på att få utrymme och nya samarbeten som kan möjliggöra utrullningen av nya innovationer.

Vi tar avstamp i regionens behov och hur transportsystemet ska utvecklas och tar hjälp av startups, forskning och regionens samlade kompetens för att ta oss dit.

Dagen pågår mellan 09.00 -17.00 med öppning av bla Erik Ekudden, CTO Ericsson och Staffan Ingvarsson, CEO Stockholm Business Region.

Live demos 11.00 – 14.00 där över 15 företag visar lösningar och live demos.

Mer information om programmet, demonstrationer, seminarier, talare och deltagande företag finns på Kista Mobility Day 22.

Besökarna kan se nya lånecykellösningar från Stockholms stad, köra en fjärrstyrd racerbil över 5G från Ericsson, se exempel på interaktion mellan robot på marken och drönare i luften genom Realisator Robotics, beställa take-away från en robot i samarbete mellan Teraki, Foodora och Ericsson, samt känna och klämma på nya drönarlösningar för ett en bättre vardag.

Vi ordnar gärna en specialvisning av utvalda demonstrationer och det kommer att finnas möjligheter till intervjuer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>