Travis lanserar Sveriges första reseplanerare appen på arabiska
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Travis lanserar Sveriges första reseplanerare appen på arabiska

Travis lanserar Sveriges första reseplanerare appen på arabiska

Publicerat av: Redaktionen

För första gången finns nu en reseplanerare på arabiska på den svenska marknaden.

Travis, som erbjuder både kollektivtrafik och annan mobilitet i en och samma app, har lanserat en uppdatering på arabiska för både iOS och Android.

Sedan tidigare finns Travis-appen även på svenska och engelska.  

Travis lanserar Sveriges första reseplanerare appen på arabiska− Det måste bli enklare att resa klimatsmart, det är hela idén med Travis. Genom att kunna kombinera kollektivtrafik med annan mobilitet vill vi underlätta för människor att välja det bästa färdmedlet för varje resa. Att erbjuda appen på fler språk än svenska är viktigt för att fler skall få den möjligheten, säger Eric Steijer, affärschef för Travis.

Arabiska är det näst största modersmålet i Sverige. Med över 600 000 arabisktalande i landet har Travis en stor potential, menar Nobina.

I samband med lanseringen startar en information- och annonskampanj på arabiska för att få fler att välja Travis och kollektivtrafiken, bland annat hos Alkompis, Sveriges största mediehus på arabiska.

− Att utveckla en smart och användarvänlig app är fantastiskt, men att också ha en strategi för rätt kommunikation för att lansera appen till målgruppen är en viktig pusselbit. Vi är glada att få hjälpa till med den biten eftersom vi tror att Travis kan skapa värde för vår målgrupp i deras vardag, säger Julia Agha, vd för Alkompis.

− Det är naturligt att vi väljer Alkompis som partner i detta. Det har varit mycket värdefullt att samarbeta med dem, avslutar Eric Steijer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>