Professionell mätteknik för reparation, underhåll och service
Hem NYHETER Professionell mätteknik för reparation, underhåll och service

Professionell mätteknik för reparation, underhåll och service

Publicerat av: Redaktionen

Arbetar du professionellt med service, reparation och underhåll?

På Conrad Sourcing Platform hittar servicetekniker professionell mätutrustning för alla användningsområden.

  • Tillförlitliga: professionella enheter för systemunderhåll och nätverksteknik
  • Ledande varumärken: enheter från Testo, Fluke och Fluke Networks finns tillgängliga hos Conrad

Professionell mätteknik av proffs för proffs? Med hjälp av Conrad Sourcing Platform, som för närvarande erbjuder över 750 000 olika produkter från fler än 6000 varumärken, kan företagskunder enkelt täcka hela sitt behov av teknisk driftsutrustning från ett och samma ställe. Det breda sortimentet av mät- och testteknik erbjuder ett särskilt stort urval: ”Pålitliga enheter är en grundförutsättning för att kunna garantera exakta mätresultat, särskilt inom områdena nätverksteknik och systemunderhåll”, säger Michael Schlagenhaufer, Senior Director Product & Supply Strategy på Conrad. Därför kan servicetekniker hitta utrustning av bästa varumärkeskvalitet på Conrad Sourcing Platform, så att teknikerna får optimalt stöd i de dagliga uppgifterna samtidigt som högsta möjliga säkerhet under arbetet säkerställs.

Förebyggande underhåll med värmeavbildningsteknik

”För att till exempel tidigt kunna upptäcka fel och defekter i system och maskiner är det ovärderligt att kunna använda en professionell värmekamera. Eventuella alarmerande temperaturstegringar och kritiska värme-hotspots måste kunna förmedlas på ett tillförlitligt sätt för att driftsstopp, brandrisker och andra kostsamma driftsproblem ska kunna undvikas”, förklarar Michael Schlagenhaufer. Värmeavbildningsteknik används också i samband med underhåll av elanläggningar som till exempel kontroll av kopplingsskåp, elektriska anslutningar och solcellsanläggningar, eller för att bedöma värmeförhållanden i låg-, mellan- och högspänningssystem. Inom området för mekaniskt systemunderhåll kan en värmekamera användas för att fastställa slitage på maskiner och kontrollera motorer, lager och axlar.

Testo: Värmekamera testo 883 – ser allt

Professionell mätteknik för reparation, underhåll och service

För byggarbetsplatser och för allmän drift: Conrad Sourcing Platform erbjuder ett brett sortiment av professionell mätteknik, med allt från kabeltestare och strömtänger till värmebildkameror, från ett och samma ställe. Fotokälla: sturti/Getty Images

Mättekniktillverkaren Testo kommer med innovativa nyheter ”made in Germany”:
Den nya värmekameran testo 883 med utmärkt bildkvalitet och automatisk bildhantering utgör en effektiv förstärkning inom termografiområdet. Med ett temperaturmätområde på -30 till +650 °C och en värmekänslighet på 40 mK är värmekameran 883 från Testo den perfekta följeslagaren för underhållstekniker. Den utmärkta IR-upplösningen på 320 x 240 pixlar kan ökas till 640 x 480 pixlar med hjälp av superresolutionsfunktionen.

Detta innebär att termiska avvikelser i system kan detekteras tillförlitligt. För närbilder kan fokus ställas in manuellt från ett avstånd på 10 cm. Ett utbytbart teleobjektiv finns tillgängligt för mer avlägsna objekt eller utomhusbilder. Dessutom kan uppmätta värden från fuktsensorer eller testo 770-3 strömstång via Bluetooth integreras direkt i värmebilden. Ytterligare digitala funktioner hjälper till med viktiga mätrelaterade uppgifter: Den valbara funktionen testo ScaleAssist används för att automatiskt ställa in kontrasten för objektivt jämförbara bilder, för att på så sätt lättare hitta svaga punkter. Med hjälp av testo SiteRecognition och QR-koderna som finns på mätplatsen kan bilderna automatiskt tilldelas respektive mätobjekt, vilket gör att tråkig manuell sortering av bilder på datorn inte längre behövs.

Slutliga analyser och rapporter skapas med hjälp av den intuitiva och professionella programvaran testo IRSoft. Testo Thermography App spelar en viktig roll när det gäller vidarebearbetning och överföring av data. Denna app kopplar samman värmekameran med en surfplatta eller smarttelefon, vilket gör att de mobila enheterna samtidigt kan fungera som fjärrkontroller för värmekameran testo 883. Själva kameran kan också styras via en pekskärm eller en joystick.

Fluke Networks: tillförlitliga kabel- och nätverkstester

Över hela världen vänder sig Fluke Networks till proffs som arbetar med att installera och underhålla kabelnätverk i samband med byggprojekt. Kabel- och nätverkstestenheten LinkIQ™ möjliggör till exempel tillförlitliga test av kablar och aktiva nätverk. Frekvensmätningar kan användas för att på ett tillförlitligt sätt mäta inte bara funktion, utan även faktisk prestanda hos tvinnade kopparkablar, som används i 10GBASE-T-standarden. LinkIQ™ mäter då inte bara avståndet till ett eventuellt fel, utan skapar också en tillhörande kabelplan. Genom diagnos av den närmaste switchen kan befintlig datahastighet, switchnamn, portnummer och VLAN-information fastställas, för att spåra nätverksproblem. Problem med PoE-system kan uppstå på grund av inkonsekventa standarder. LinkIQ™ möjliggör verifiering av PoE-klasserna 1-8 och utför ett belastningstest av anslutningen och den anslutna switchen. På så sätt går det att kontrollera om kabelinfrastrukturen faktiskt levererar förväntad prestanda. Alla resultat kan sparas och dokumenteras via LinkWare™ PC.

Fluke: mät snabbare och säkrare

Allt sedan företaget grundades 1948 har Fluke levererat professionella verktyg för installation, underhåll och service av elektroniska och elektriska system. Med hjälp av True RMS-strömtången 378 FC kan mätningarna bli ännu snabbare och säkrare, eftersom FieldSense™-tekniken gör att strömförande ledningar inte behöver beröras. Strömtångens käftar placeras helt enkelt runt ledningen medan den svarta mätledningen är ansluten till jord. På så sätt blir det enkelt och bekvämt att mäta spännings- och strömvärden även vad gäller trefasinstallationer, och mätvärdena kan sedan avläsas på den praktiska displayen. Det är inte bara enkel användning och avläsning som gör Fluke 378 till ett tillförlitligt stöd i arbetet – intelligenta funktioner och ändamålsenliga tillbehör gör också användningen säkrare och mer mångsidig: Den medföljande flexibla tångadaptern iFlex utökar möjligheten till AC-mätningar upp till 2500 A och den kan användas i extremt små nischer. Om det finns problem med strömförsörjningen visar Fluke 378 om detta beror på ett fel i kabeln eller i enheten. Dessutom är programvaran Fluke Connect® ett innovativt verktyg som ger möjlighet att i realtid digitalt registrera mätresultat och göra dem tillgängliga för hela teamet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>