Prologis ‒ världens mest hållbara fastighetsbolag
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Prologis ‒ världens mest hållbara fastighetsbolag

Prologis ‒ världens mest hållbara fastighetsbolag

Publicerat av: Redaktionen

Under World Economic Forum i Davos tillkännagavs att det globala logistikföretaget Prologis stärker sin position på den prestigefulla listan över världens mest hållbara företag ‒ Global 100 Most Sustainable Corporations in the World List 2020.

Prologis ranking visar att bolaget är världens mest hållbara fastighetsbolag.

Det är elfte gången som Prologis återfinns på Global 100-listan. I rankningen hamnade företaget som nummer sex bland USA-baserade företag och som nummer 26 totalt. (H&M återfinns på 27 plats i rankingen). De som får en plats på Global 100-listan representerar den procent av världens företag som presterar bäst när det kommer till hållbarhetsfrågor.

Global 100 genomförs av det Torontobaserade researchföretaget Corporate Knights och bedöms av många vara den högst ansedda hållbarhetsbedömningen i världen som rankar börsnoterade företag. Rankningen av företagen baseras på ett antal faktorer som berör allt från miljöförvaltning till socialt ansvar och styrning.

– Det här erkännandet visar på vårt starka engagemang i hållbarhetsfrågor, inte bara inom fastighetsbranschen, utan även i jämförelse med andra globala företag, säger Gunnar Gillholm. Country Manager, Prologis Nordics.

Prologis ‒ världens mest hållbara fastighetsbolag

Hållbarhetsgranskningen bestod av en omfattande bedömning av totalt 7395 företag som jämfördes med liknande globala företag. Bedömningen baserades på upp till 21 olika kvantitativa indikatorer, däribland utsläpp av växthusgaser, gröna intäkter, mångfald bland ledning och inkomster. Indikatorerna viktades sedan för att skapa en bild av hur de olika verksamheternas miljöprofil ser ut.

– Global 100-företagen visar att företag som har hållbarhet i sin kärna, överlever och presterar bättre än konkurrenterna, säger Toby Heaps, vd på Corporate Knights.

Ytterligare information om metoden som används av Corporate Knights för att utföra hållbarhetsgranskningen finns här: https://www.corporateknights.com/reports/2020-global-100/2020-global-100-methodology15704657/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>