Schneider Electric fokuserar på brådskande klimatåtgärder och att uppfylla åtaganden för 2021 under tredje kvartalet
Hem SCHNEIDER ELECTRIC Schneider Electric fokuserar nu på brådskande klimatåtgärder och att uppfylla åtaganden för 2021 under tredje kvartalet

Schneider Electric fokuserar nu på brådskande klimatåtgärder och att uppfylla åtaganden för 2021 under tredje kvartalet

Publicerat av: Redaktionen

Schneider Electric publicerar nu en rapport angående de framsteg som gjorts gällande hållbarhetsmålen för 2021–2025, som lanserades i januari.

De ligger i linje med Schneider Electrics tidigare klimatåtaganden och arbete mot en hållbar samhällsutveckling.

Schneider Electric, som i januari utsågs till världens mest hållbara företag av Corporate Knights, fortsätter att verka för effektiva klimatåtgärder genom att utöka sin globala konsultverksamhet med fokus på klimatet och genom att hjälpa företag att minska sina koldioxidutsläpp. Nyligen utökade Schneider Electric klimatstrategiska partnerskap med Velux, Alfa Laval och DuPont samtidigt som det ambitiösa projektet Zero Carbon Project fortsätter att stödja Schneider Electrics 1000 främsta leverantörer att halvera koldioxidutsläppen fram till 2025.

Schneider Electric fokuserar på brådskande klimatåtgärder och att uppfylla åtaganden för 2021 under tredje kvartalet

– Vi vet att klimatförändringarna är vår generations mest avgörande fråga och att företagen spelar en nyckelroll i att lösa klimatproblemen. Vi vet också att vi måste agera snabbare för att undvika de värsta effekterna av den globala uppvärmningen under detta århundrade, säger Olivier Blum, strategi- och hållbarhetschef för Schneider Electric. Genom att kombinera vår egen erfarenhet av hållbarhet med våra marknadsledande tjänster för minskade koldioxidutsläpp, energistrategier och andra klimatåtgärder kan vi trappa upp övergången till en renare och grönare framtid.

Dessa framsteg sker mot bakgrund av Förenta nationernas klimatpanels (IPCC) nyligen offentliggjorda sjätte Assessment Report, där man räknar med en global uppvärmning på 1,5 °C 2028–35 jämfört med förindustriella nivåer, nästan ett decennium tidigare än vad som tidigare förutspåtts. Detta har ökat det globala intresset för klimatkrisen inför FN:s konferens om biologisk mångfald (COP15) och klimat (COP26) i Kunming (Kina) den 12-15 oktober samt i Glasgow (Storbritannien) den 31 oktober-12 november.

Den av Schneider Electric Research Institute framtagna forskningsrapporten The 2030 imperative: A race against time återkommer till det stora behovet av att minska utsläppen från fastigheter, transporter och industrier med smart grön el och med nästa generations automatisering. Schneider Electrics beprövade digitala teknik för att adressera klimatförändringar och förlusten av biologisk mångfald har presenterats på World Economic Forum’s Net Zero Carbon Cities Toolbox  och på de digitala plattformar som tillhandahålls av Global Footprint Network’s 100 Days of Possibility. Ett exempel är Schneider Electrics 26 000 kvadratmeter stora smarta kontorspark Intencity in Grenoble (France). Trots att det är en arbetsplats för 5 000 anställda förbrukar man endast 37 kilowattimmar per kvadratmeter varje år – nästan tio gånger mindre energi än den genomsnittliga fastigheten i Europa. Detta tack vare solpaneler på taket, att man har vindkraftverk på plats och teknik för energidelning genom ett närliggande mikronät.

Schneider Electric fortsätter också att leverera enligt 2021–2025 Schneider Sustainability Impact (SSI) genom att främja utbildning och kunskapsutveckling. Bolaget har nu utbildat över 300 000 unga människor i energihantering, bland annat genom att nyligen engagera sig i ett utbildningsprogram i Bangladesh, Underprivileged Children’s Educational Programs (UCEP).

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>