Hem ENERGI Schneider Electric investerar i ETAP Automation och banar väg för smart och grön elektrifiering

Schneider Electric investerar i ETAP Automation och banar väg för smart och grön elektrifiering

Publicerat av: Redaktionen

Schneider Electric investerar i ETAP Automation och banar väg för smart och grön elektrifiering 3

Schneider Electric har förvärvat en kontrollpost i ETAP Automation Inc., som är en ledande mjukvaruplattform för modellering och simulering av elkraftsystem. ETAP används av över 10 000 design- och ingenjörsföretag världen över för att simulera, kontrollera och optimera kunders elsystem utifrån digitala tvillingar.

ETAPs erbjudande kompletterar den befintliga mjukvaruportföljen för elkraftsystem hos Schneider Electric. ETAPs teknik kommer att integreras i en molnbaserad plattform för design och drift av kritiska kraftsystem. Plattformen använder leverantörsoberoende mjukvarudriven modellering, design och realtidsprognos för simulerings- och driftlösningar. Den hjälper till att leverera end-to-end-digitalisering och öka effektiviteten, hållbarheten och motståndskraften i kritiska kraft- och nätapplikationer.

Ökad digitalisering kommer att vara en viktig faktor för övergången till hållbar energi. Det gemensamma erbjudandet kommer att bana väg för gröna datacenter och motståndskraftiga elnät, vilket möjliggör bättre integration av förnybara energikällor, mikronät, bränsleceller och batterilagringsteknik. Dessutom kommer kunder och partners inom kritiska process- och hybridindustrier, energibolag, datacenter, järnvägar och flygplatser att kunna dra nytta av förbättrad kapacitet för modellering, design och funktioner för prediktivt underhåll.

En mer effektiv och koldioxidsnål framtid börjar med smart design

År 2040 kommer elenergi ha en helt annorlunda roll i världen. Andelen elenergi kommer att fördubblas och nå minst 40 procent av den slutliga energianvändningen, samtidigt som sex gånger mer el kommer att genereras från sol och vind, enligt IEA. En anledning till att dagens eldistributionssystem är ineffektiva är att digital teknik inte används i tillräcklig utsträckning.

En förutsättning för mer effektiv infrastruktur med låga koldioxidutsläpp är smartare design. Studier visar att omarbetningar på grund av designfel kan stå för upp till 20 procent högre kostnader i de totala investeringarna (CapEx). Den kombinerade lösningen hjälper till att förbättra kraftsystemets prestanda från modellering till design och drift för att i sin tur förbättra nätprestandan.

Schneider Electric stärker sin kärnverksamhet genom att driva end-to-end-digitalisering på sina slutmarknader

  • Maximera produktionsprocessen för kraftsystemet genom standardiserade leverantörsoberoende och applikationsspecifika designmallar samt datamodeller och produktutbud som bygger på digitala tvillingar
  • Skydda personal och utrustning från ljusbågar, överspänning och överhettning
  • Förbättra systemets driftstid, förutse fel och skydda kritiskt innehåll
  • Förbättra realtidskännedomen om nya energiresurser, inklusive solceller, bränsleceller och batterilagring
  • Optimera operativ prestanda med förebyggande och prediktivt underhåll

Integrationen av plattformen EcoStruxure™ Power Design från Schneider Electric och ETAPs mjukvarulösningar kommer att utöka räckvidden på flera leverantörers driftsplattformar till miljoner uppkopplade tillgångar i energikrävande och kritiska kraftsystem. Detta kommer att bidra till att framtidssäkra och digitalisera kritisk infrastruktur, skapa mer hållbara datacenter samt ytterligare minska koldioxidavtrycket från energiproduktion och transport.

ETAPs lösningar kommer att stärka Schneider Electrics position som en viktig aktör inom elektrisk design genom att erbjuda kunderna mjukvarufunktioner för att modellera, simulera och driva verktyg och energikrävande system. De kommer dessutom att förbättra Schneider Electrics digitala tvillingar inom energisektorn och andra energikritiska branscher, efter koncernens senaste strategiska investering i IGE+XAO och Alpi.

Den strategiska investeringen är i linje med Schneider Electrics vision att växa sin portfölj av den bästa mjukvaran end-to-end och sitt engagemang för att hjälpa kunderna på sin digitala transformationsresa mot hållbarhet, effektivitet och motståndskraft genom hela livscykeln, från CapEx till OpEx .

– Vi är mycket glada att välkomna ETAPs team. Vi delar en passion för digitalisering av elektrisk design och effektivisering av varje steg i en elinstallations livscykel, från design och konstruktion till drift och underhåll, säger Jean-Pascal Tricoire, ordförande och VD på Schneider Electric. Båda våra företag förbereder sig för en värld som blir smart och grön genom att bli alltmer digital och elektrifierad. Genom samarbetet med ETAP går vi in i ett nytt kapitel med avancerad eldistribution, med mer digitalisering på global nivå och nya verktyg för att ge våra kunder och partners möjlighet att fatta välgrundade beslut och bli ännu mer effektiva.

– Vi ser fram emot att se resultatet av synergierna som kommer att sammanföra teknik och expertis inom ETAP och Schneider Electric, säger Dr. Farrokh Shokooh, grundare och VD på ETAP. Nu kommer vi att vara ännu bättre positionerade för att erbjuda en intelligent plattform för digitala tvillingar med modellerade lösningar som hjälper kunderna att öka produktiviteten och effektiviteten när det kommer till planering, automatisering, drift, optimering och hantering av kraftsystem i många branscher.

– Nyckeln till att underlätta och effektivisera revolutionen av elkraftssystem mot en koldioxidneutral värld är användningen av digitala funktioner vid upprättande och drift, säger Frederic Godemel, Executive Vice-President, Power Systems and Services på Schneider Electric. Vi måste decentralisera elproduktion och leverans för att rymma fler förnybara energikällor, teknik för bränsleceller och batterilagring. Men med större nätkomplexitet kommer större nätinstabilitet. Motståndskraftig nätinfrastruktur måste vara mjukvarudefinierad och möjliggöra integrering av de bästa leverantörsoberoende teknikerna. Vi har åtagit oss att driva den gröna energirevolutionen genom innovativa, banbrytande tekniklösningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>