Schneider Electric rankas som en av världens mest attraktiva arbetsgivare i ny undersökning

Schneider Electric rankas som en av världens mest attraktiva arbetsgivare i ny undersökning 1

Schneider Electric rankas som en av världens mest attraktiva arbetsgivare av studenter. Företaget hamnar på plats 48 inom teknik och IT i Universums undersökning.

Attraktiv arbetsgivare för ingenjörs- och IT-studenter

Över 235 000 respondenter från Universum Talent Surveys har rankat de företag som de tycker är mest attraktiva att arbeta för. Affärs- och ingenjörsstudenter i världens tolv största ekonomier har utvärderat arbetsgivare utifrån 40 egenskaper och berättat vad de anser vara viktigast när det gäller val av arbetsplats.

På många marknader har Schneider Electric klättrat i listan sedan 2019. I år var Turkiet (plats 41), Singapore (plats 42), Kina (plats 44), Ryssland (plats 44) och Spanien (plats 46) bland de länder där Schneider Electric rankades högst.

– Vi är riktigt stolta över att vara med på topp 50-listan igen, säger Tina Mylon, SVP Talent and Diversity på Schneider Electric. Jag vill tacka alla våra team som arbetar med employer branding och universitetsrelationer över hela världen, som har lagt stort fokus på hur vi som företag kan attrahera studenter. Särskilt under 2020 som har krävt att vi har ställt om till att bli 100 procent digitala under pandemin. Detta ger oss en bra plattform att bygga vidare på under 2021, när vi fortsätter att leta sätt att locka framtida talanger.

– Jag är oerhört stolt över att vi klättrar i rankningen inom Universum, säger Pernilla Bjurling, HR-direktör på Schneider Electric i Sverige. På Schneider Electric är vi måna om att ge studenterna möjlighet att lära sig mer om vår bransch och utforska framtida karriärval. Det finns många sätt att som student kan komma i kontakt med oss mer digitalt, bland annat genom vår tjänst Global Virtual Student Experience, studenttävlingen Global Schneider Go Green och tidiga karriärutvecklingsprogram som virtuella/fysiska praktikplatser, doktorandprogram, lärlingstjänster och fasta tjänster.

Om rankingen

Resultaten av undersökningen om världens mest attraktiva arbetsgivare baseras på svaren från 235 273 affärs-, ingenjörs- och IT-studenter från de tolv största ekonomierna i världen (Brasilien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Indien, Italien, Japan, Ryssland, Sydkorea, Storbritannien och USA). För att övervägas måste företagen rankas bland de mest attraktiva arbetsgivarna (topp 90 procent i Universums undersökning om mest attraktiva arbetsgivare) på minst sex av de tolv marknaderna. Resultaten påverkas av ländernas BNP – en högt rankad position i USA har större inflytande än en högt rankad position i exempelvis Indien. Undersökningen genomfördes mellan september 2019 och april 2020.

Related Articles