Snabbare leveranser för 3.5 miljoner svenskar
Hem TRANSPORT Snabbare leveranser i Sverige

Snabbare leveranser i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Den digitaliserade vardagen gör att vi förväntar oss att saker går allt snabbare.

Med bakgrund mot detta har Elgiganten förbättrat sitt leveranserbjudande ytterligare.

De senaste tio åren har näthandeln vuxit stadigt. Coronapandemin har resulterat i att fler svenskar än något år tidigare valt att handla online. E-barometern visar att varannan svensk har handlat nya produkter på nätet på grund av pandemin. På en marknad där nya köpbeteenden ständigt utvecklas har även kundernas förväntningar förändrats.

— Våra kunders förändrade levnadsvanor skapar nya förväntningar och önskemål. För oss är det viktigt att snabbt anpassa oss efter detta för att kunna hjälp till hela vägen. Vi vet att snabba leveranser är efterfrågat, därför lanserar vi nu Same Day Delivery i storstadsregionerna, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten.

Snabbare leveranser för 3.5 miljoner svenskarNu kan Elgigantens kunder förvänta sig ännu snabbare leveranser. I 345 orter erbjuds fossilfri leverans samma dag som man beställer sin hemelektronik. Totalt kan 3.5 miljoner svenskar ta del av det nya, förbättrade, leveranserbjudandet. Detta innefattar storstadsregionerna; Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. Hemleveranserna som levereras samma dag körs på 100% fossilfria drivmedel. I Stockholmstad levereras produkterna dessutom helt utsläppsfritt med elbil. Ambitionen är att alla Elgigantens leveranser ska ske helt utsläppsfritt, men fossilfria hemleveranser är ett steg i rätt riktning.

— Att kunna erbjuda våra kunder leveranser samma dag som de lägger sin beställning är en milstolpe för oss på Elgiganten. Att våra snabbaste leveranser också är fossilfria känns viktigt. Vi arbetar för att alla våra leveranser ska ske helt utsläppsfritt och därför har vi till exempel börjat med tågtransporter till norra Sverige, säger Niclas Eriksson.

Sedan maj 2020 har Elgiganten Logistik valt att byta ut många lastbilstransporter mot tågtransporter för de längre sträckorna upp till norra Sverige. Genom att frakta en stor del av det långväga godset med tåg i stället för lastbil har Elgiganten minskat utsläppen med hela 80 procent.

Varje dag tar Elgiganten, tillsammans med sina leveranspartners, diverse åtgärder för att komma en bit längre på resan mot målet att leverera hemelektronik helt utsläppsfritt.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>