Sofia Widengren
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Sofia Widengren till Pinpointer som hållbarhetschef

Sofia Widengren till Pinpointer som hållbarhetschef

Publicerat av: Redaktionen

Pinpointer, det svenska techbolaget som revolutionerar avsättning av schaktmassor i en helt unik digital plattform, fortsätter att satsa på miljö och hållbarhet och anställer nu en hållbarhetschef. Sofia Widengren, med gedigen erfarenhet av miljöfrågor, tillträder rollen 13 september och kommer att vara baserad i Göteborg.

Sofia Widengren har en stor expertis och lång erfarenhet inom miljö, masshantering och hållbarhet och kommer senast från rollen som miljöspecialist på Trafikverket. Hon har även arbetat många år med miljöstrategiska frågor inom avfallsbranschen. På Pinpointer kommer hon att ansvara för att vidareutveckla bolagets övergripande strategi inom hållbarhet och se till att det på ett ännu starkare sätt genomsyrar hela verksamheten och affären.

Sofia Widengren

Pinpointer anställer Sofia Widengren som hållbarhetschef
Foto; Pinpointer

”För mig var det självklart att tacka ja till möjligheten att få vara med och utveckla Pinpointers hållbarhetsengagemang till nästa nivå. Deras innovationskraft kombinerat med ett starkt fokus på miljö behövs inom branschen mer än någonsin och det är glädjande att de så tidigt i sin resa värderar hållbarhet högt”, säger Sofia Widengren, hållbarhetschef på Pinpointer.

Sedan lanseringen hösten 2019 har miljö och hållbarhet varit en grundpelare för Pinpointer, både inom bolaget generellt och i erbjudandet mot kund. I den digitala tjänsten säkerställer Pinpointer att användarnas schaktmassor, avfall och förorenade massor hanteras enligt alla rådande miljökrav och regelverk samtidigt som det bidrar till en mer cirkulär masshantering.

”Att låta miljö och hållbarhet vara en central fråga i vår affär var självklart redan när vi startade bolaget och vi är otroligt glada för att Sofia Widengren nu blir hållbarhetschef på Pinpointer. Hennes gedigna erfarenhet och kompetens kommer att vara en nyckelingrediens för att vi ska fortsätta växa på ett hållbart sätt”, säger Joakim Klintred, grundare och vd på Pinpointer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>