Hem ENERGI Solcellspark byggs i Östersjöns klimatsmartaste hamn

Solcellspark byggs i Östersjöns klimatsmartaste hamn

Publicerat av: Redaktionen
Solcellspark byggs i Östersjöns klimatsmartaste hamn 2

Solcellspark installeras i nya delen av Trelleborgs Hamn

Elbehovet i hamnen ska säkras i framtiden 

Trelleborgs Hamn fortsätter med sina investeringar enligt plan. Just nu byggs en solcellspark på cirka 3 000 kvadratmeter bestående av 1 728 solpaneler i den nya delen av hamnen. Trelleborgs Hamn är Östersjöns klimatsmartaste hamn och vi jobbar hela tiden med olika förbättringsåtgärder inom miljö och hållbarhet. Införandet av en solcellspark är en del i vårt klimatarbete där vi ser en möjlighet att själv bli elförsörjande.

Solcellsparken ska tillgodose minst en fjärdedel (500 000 kwh) av nya hamnens energibehov som är beräknat till ca 2 miljoner kwh/år. Solcellerna är inkopplade till hamnens elnät.

SolarFuture
Trelleborgs Hamn AB har träffat avtal med SolarFuture, som är ett tillväxtföretag inom solenergibranschen, för installation av solcellsparken.

Arbetet framskrider i rask takt och hela anläggningen beräknas att vara i drift redan i början av juli 2020.

Trelleborgs Hamn har beviljats solcellsstöd från Energimyndigheten på cirka 880 000 kronor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>