Soltechs dotterbolag ska bygga Sveriges största solcellsfasad
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Soltechs dotterbolag ska bygga Sveriges största solcellsfasad

Soltechs dotterbolag ska bygga Sveriges största solcellsfasad

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges största solcellsfasad på en industrifastighet, både sett till area och installerad märkeffekt, det är vad flera av Soltech Energys dotterbolag gemensamt ska bygga på Lustgården Ädelmetallen AB:s industrifastighet i Jönköping.

Soltechs dotterbolag ska bygga Sveriges största solcellsfasad

Totalt kommer den nya solcellsfasaden att mäta hela 3 500 m2 och beräknas stå färdig i slutet av 2021.

En viktig del i Soltechs förvärvsstrategi är att knyta till sig bolag med kompletterande kompetenser som gemensamt kan ta ansvar för hela värdekedjan. Från innovation och utveckling av produkter till installation och förvaltning av solteknologi. En strategi som nu bär frukt när hela sex av solenergikoncernens dotterbolag gemensamt har fått en beställning på det som nu ska bli Sveriges största solcellsfasad på en industrifastighet i Jönköping.

– Vi är väldigt stolta över att tillsammans med fem av våra systerbolag i koncernen gemensamt kunna ta oss an ett projekt av den här kalibern. Att bygga det som blir Sveriges största solcellsfasad är en fjäder i hatten för Soltech-koncernen. Men det är även ett ärofyllt uppdrag som bidrar till att både fastighetsägaren och hyresgästen får en framtidsbyggnad där fasaden producerar stora mängder grön energi till verksamheten, säger Rickard Lantz, Försäljningschef på Swede Energy.

Hela sex dotterbolag involverade i solfasaden

Solcellsfasaden kommer mäta hela 3 500 m2. Utöver Swede Energy så kommer Soltechs dotterbolag Fasadsystem, NP Gruppen, Takrekond, Soltech Sales & Support och Provektor att vara delaktiga i projektet. Solenergianläggningen har byggstart under sommaren och beräknas vara färdigställd i slutet av året.

– Fasadsystem är övertygade om att solfasadernas tid är här och att de kommer få en allt större roll i samhällets gröna omställning framöver. Vi märker att intresset för att byta ut traditionellt byggnadsmaterial mot energiproducerande material nu börjar blomma ut på allvar och allt fler fastighetsägare inser att det här är rätt väg att gå. Både för klimatet men även för den egna plånboken, säger Tommie Standerth, vd på Fasadsystem.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>