Hem IT SOTI gör företags IoT-ägande enklare med nytt enhetsstöd

SOTI gör företags IoT-ägande enklare med nytt enhetsstöd

Publicerat av: Redaktionen

SOTI gör företags IoT-ägande enklare med nytt enhetsstöd 3

SOTI släpper nu version 1.2 av sitt IoT-hanteringssystem för företag, SOTI Connect.

Med den nya versionen undanröjs viktiga hinder för effektiv enhetshantering och ägandet av uppkopplade produkter, sakernas internet, eller IoT. Den förbättrade lösningen hanterar utmaningar som finns för hantering av industriella och mobila skrivare och sensorer med begränsad åtkomst genom en enda kontrollpunkt.

Behovet för organisationer av att förenkla användningen av IoT är stort. Enligt en ny undersökning från SOTI säger endast 45 procent av de som genomför eller påverkar teknik- eller mobilitetsinköp för företag att deras organisation för närvarande utnyttjar IoT, trots att 76 procent håller med om att det skulle förbättra deras företags produktivitet. 31 procent av de köpare och påverkare som driftsätter IoT-enheter säger att nedtid är deras största IoT-relaterade utmaning, medan 33 procent ser bristen på visibilitet i enheterna i realtid som sitt största problem.

SOTI Connect v1.2 har stöd för en mängd olika industriella och mobila skrivare och IoT-aktiverade sensorer, som ger robusta förvaltningsfunktioner och automatiserad övervakning och underhåll av organisationens IoT-enheter. Den nya versionen av SOTI Connect har inbyggt stöd för skrivare från TSC Printronix Auto ID, SATO, Honeywell, Brother, Toshiba och Epson. Nya enheter med IoT-stöd kan snabbt stödjas, konfigureras och driftsättas, eftersom SOTI Connect byggs med en datadriven arkitektur, där SOTI kontinuerligt certifierar nya enheter från olika tillverkare.

Sensorer inom logistik, detaljhandelsenheter eller maskinövervakning
Några nyckelanvändningsområden för den nya versionen av SOTI Connect är hantering av de många enheter och sensorer som krävs för att upprätthålla en obruten temperaturkontrollerad leveranskedja, synkronisering från IoT-apparater i detaljhandelsbutiker som förbättrar kundupplevelsen och övervakning av sensorer i tillverkningsmaskiner. Globalt sett upplever mer än två tredjedelar av konsumenterna, 67,3 procent, att mobilteknologi ger dem en snabbare shoppingupplevelse, vilket visar att detaljhandlarna behöver implementera IoT-teknologi för att möta konsumenternas förväntningar. Inom transport- och logistikindustrin, där det är avgörande att ha övergripande kontroll i hela verksamheten, använder för närvarande 50 procent av organisationerna mobila enheter för att stödja sina fälttjänster.

SOTI Connect gör det också möjligt för funktionstjänsteleverantörer, MSP:er, att undvika att behöva skicka felande enheter till teknisk support för service, genom att på distans komma åt enheten, identifiera eventuella problem, läsa enhetsloggar och göra automatisk återställning. Allt detta görs på distans, vilket avsevärt minskar underhålls- och övervakningskostnaderna för IoT-lösningar. Dessutom kan MSP:er minimera sina buffertlager tack vare minskade driftstopp och större insyn i hur enheterna mår och presterar, vilket gör det möjligt för IT att åtgärda eventuella problem redan innan de inträffar.

Oscar Rambaldini, produktchef på SOTI, kommenterar:

– Fram till nu har det alltid varit en utmaning att integrera industriella och mobila skrivare, precis som sensorer med begränsad åtkomst, i en enda kontrollplats för IoT-enheter. Tack vare SOTI Connect v1.2 kan företagsledare ha full insyn över alla IoT-enheter i hela verksamheten och säkra, hantera och stödja dessa enheter på distans. De positiva effekterna på drifttid, avbrott och totala ägandekostnader kan inte underskattas. Det vi i slutändan hjälper företagen att uppnå är högre effektivitet, oavsett vilken bransch eller vilken miljö som enheterna sitter i, och oavsett deras komplexitet, säger Oscar Rambaldini, produktchef på SOTI.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>