Startup 4 Climate – ny innovationstävling för energi

Startup 4 Climate – ny innovationstävling för energi 1

Vi står just nu inför en av mänsklighetens största utmaningar: att drastiskt minska utsläppen av växthusgaser och hålla FN:s 1,5-gradersmål. GodEl lanserar tillsammans med elnätsbolaget Ellevio innovationstävlingen Startup 4 Climate för att lyfta framtidens bästa energilösningar.

Startup 4 Climate är en innovationstävling som riktar sig till startups och entreprenörer. Målet är att få fram idéer och lösningar som kan accelerera världens energiomställning till smartare och mer effektiva system.

– Nu när Coronapandemin ligger som en våt filt över hela världen är det lätt att glömma att klimatkrisen knackar på dörren. Men vi behöver arbeta parallellt för att kunna halvera världens utsläpp på mindre än 10 år och klara Parisavtalet. Därför satsar vi nu 2 miljoner kronor i år för att boosta innovationer som bidrar till energiomställningen, säger Emmy Tollin, hållbarhetsutvecklare på GodEl.

Om Startup 4 Climate
Initiativtagare till tävlingen är elbolaget GodEl och elnätsbolaget Ellevio. Syftet är att lyfta fram de innovationer som kan utveckla hela energibranschen.

Tävlingen öppnar för anmälningar den 5 maj och prisutdelningen sker den 1 oktober. I prispotten ligger två miljoner kronor samt coachning för att ge de vinnande idéerna större vingar för att accelerera den hållbara energiomställningen.
Stockholmsbaserade startup-huben THINGS tillsammans med en expertjury inom energi, klimat och entreprenörskap kommer att utse de vinnande idéerna.

Juryn består av:
Stefan Krook – Social entreprenör och grundare av GoodCause
Johan Lindehag – VD Ellevio
Jane Walerud – Entreprenör och privatinvesterare
Marie Fossum Strannegård – VD IVL (Svenska Miljöinstitutet)
Markus Hökfelt – Fund Manager Almi Invest GreenTech

Mer information om tävlingen finns här.

Related Articles