Sveriges e-handlare startar organisationen Hållbar E-handel
Hem NYHETER Sveriges e-handlare startar organisationen Hållbar E-handel

Sveriges e-handlare startar organisationen Hållbar E-handel

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges e-handlare startar organisationen Hållbar E-handel

Konsumenterna väljer att köpa från de e-handlare som jobbar med att förbättra sin hållbarhet visar den färska rapporten E-barometern. Det senaste året har hållbarhet seglat upp som en av de allra viktigaste frågorna för e-handeln.

Nu bildar Sveriges e-handlare en egen organisation för att skapa en hållbar svensk e-handel.

Den 10 februari samlades ledande e-handlare och hållbarhetsexperter i Stockholm för att arbeta med den viktiga och aktuell frågan, – Vad är ”hållbar e-handel”? Mötet har initierats av e-handlarnas eget branschforum Ehandel.

Expertgruppen där e-handlare som Apotea, Ideal of Sweden, Bubbleroom, Skincity och Bygg Hemma var representerade kom fram till att det viktigaste perspektivet för svensk e-handel bör vara konsumenterna.

”- Vi behöver fokusera på det som konsumenterna så starkt kopplar till e-handel idag, själva leveransen. Det är det som tydligt särskiljer e-handel mot traditionell handel.”, säger Pär Svärdson (VD på Apotea).

Startskottet för organisationen Hållbar E-handel

På mötet beslutades också att starta organisationen Hållbar E-handel. Organisationen Hållbar E-handel ska verka för en hållbarare svensk e-handel genom kunskap, kommunikation och samverkan.

”- Det här är ett väldigt viktigt initiativ för alla oss som jobbar med e-handel, säger Patrik Rees (VD på E-business Partner) som blir ordförande för Hållbar E-handel. Alla e-handlare behöver ta ett stort ansvar för sitt eget hållbarhetsarbete och det ska vi hjälpa till med. En av våra fokusfrågor nu blir att göra det enklare för konsumenterna att välja en hållbar leverans”.

Organisationen Hållbar E-handel, www.hallbarehandel.org kommer att erbjuda alla som säljer via e-handel ett medlemskap med möjlighet att certifiera personer som får kunskap och verktyg att arbeta med företagets hållbarhetsfrågor.

Niklas Storåker (VD på Pricerunner) var också med i expertgruppen och kommentarer e-handlarnas nya organisation så här:

”- E-handeln är på många sett mer hållbar än den traditionella handeln, inte minst sett till att man binder mindre kapital. Vi ställer oss absolut bakom det här initiativet”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>