Swegreen till final i företagstävlingen ’Smart Industri 2021’ av IVA
Hem EVENT Swegreen till final i företagstävlingen ’Smart Industri 2021’ av IVA

Swegreen till final i företagstävlingen ’Smart Industri 2021’ av IVA

Publicerat av: Redaktionen

Swegreen har i dagarna blivit utsedda till en av sex finalister i den prestigefyllda företagstävlingen Smart industri av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA.

Vinnaren presenteras i slutet av februari i år.

Den årliga företagstävlingen Smart industri, som startade 2016 på initiativ av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien IVA, Teknikföretagen och Siemens, uppmärksammar, belönar och lyfter fram goda exempel på små och medelstora företag som använder och förädlar digitaliseringens möjligheter. Finalisterna representerar vitt skilda branscher och affärsområden men deras gemensamma nämnare är att de har använt digitaliseringen på ett smart och innovativt sätt som ger tydliga resultat och bidrar till utvecklingen av samhället.

Swegreen till final i företagstävlingen ’Smart Industri 2021’ av IVA– Vi är hedrade över att bli utsedda till en av sex finalister i tävlingen. Det är ett prestigefyllt pris med tanke på IVA:s historia och bakgrund. Vi på Swegreen hoppas och tror att vi har en mycket god chans att vinna, säger Sepehr Mousavi, Innovations- och forskningschef på Swegreen.

I över 100 år har Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, varit en mötesplats för Sveriges framtida ingenjörskonst och teknik.

IVA samlar kompetens och erfarenhet från sina 250 medlemsföretag, cirka 1 300 invalda akademiledamöter samt bygger broar mellan näringsliv, offentlig verksamhet, akademi och politik.

– Smart industri handlar om goda exempel och bästa praxis som leder vägen framåt för att stärka Sveriges samhällsutveckling och konkurrenskraft. Vi ser fram emot att se om vi kan ta hem priset med vår unik och digitaliserade lösning för futuristisk matodling och utveckling av framtidens smartare städer, säger Sepehr Mousavi.

Juryn i företagstävlingen Smart industri består av tio representanter från bland annat näringslivet och Chalmers. Vinnaren kommer att presenteras under ett publikt webbinarium den 24 februari 2022.

– Vi i juryn har i år haft ett svårt, men angenämt uppdrag. Årets finalister, sett till verksamhet, är mycket olika varandra, men utgör alla goda exempel på de möjligheter som digitaliseringen öppnar upp för. Både för den egna affären och för att lösa aktuella samhällsutmaningar, konstaterar Johan Weigelt, vice VD på IVA och juryns ordförande.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>