Tangerat besöksrekord, obligatoriskt vaccinpass inget hinder för eCarExpo-besökare
Hem EVENTMÄSSA Tangerat besöksrekord, obligatoriskt vaccinpass inget hinder för elbilsmässan eCarExpo-besökare

Tangerat besöksrekord, obligatoriskt vaccinpass inget hinder för elbilsmässan eCarExpo-besökare

Publicerat av: Redaktionen

När elbilsmässan eCarExpo anordnades i Göteborg senaste helgen införde arrangörerna obligatoriskt vaccinpass.

Men varken det eller värsta vintervädret hindrade göteborgarna från att komma till Svenska Mässan för att se och provköra de allra senaste elbilsmodellerna.

Nästan 10 000, varav mer än en tredjedel kvinnor besökte mässan.

eCarExpo har sedan starten för sex år sedan växt till norra Europas största elbils- och mobilitetsmässa. Senaste gången mässan besökte Göteborg, i december 2019, några månader innan Covid-pandemin bröt ut, kom 10 800 bilkonsumenter för att se och provköra de allra senaste elbilsmodellerna. Därefter, i februari 2020, strax innan mötesrestriktioner infördes och mässor blev tabu, slog eCarExpo på Friends Arena publikrekord med 15 000 besökare.

Tangerat besöksrekord, obligatoriskt vaccinpass inget hinder för eCarExpo-besökareDet var därför med viss bävan arrangören för eCarExpo öppnade portarna på Svenska Mässan 3-5 december efter att mötesrestriktionerna hävts.

– Vi införde självmant försiktighetsåtgärder som obligatoriskt vaccinpass för besökare, 50 % större och luftigare mässyta och bredare gångar för att undvika trängsel. Frågan var om göteborgarna ändå var oroliga och tänkte stanna hemma, förklarar grundaren och vd Gunnar Dackevall.

Fler kvinnor ville se elbilar

Men mässpubliken kom. Trots vaccinpass och värsta snöyran och trafikkaoset på flera decennier ville Göteborg se och provköra elbilar på eCarExpo. Mässan tangerade nästan det senaste rekordet i Göteborg och stannade strax under 10 000 besökare, och fler än tidigare, en dryg tredjedel, var kvinnor.

Besökarundersökningen visade att besökarna var lika nöjda som förra gången. Men föryngringen var också märkbar, antalet under 19 år och i åldern 20-39 år ökade med runt 10%, medan de äldre var något färre i år. Och det man helst ville se var nya elbilsmodeller. Därför var även möjligheten att provköra elbilarna ett mycket uppskattat inslag.

Den 4-6 februari 2022 kommer eCarExpo till Stockholm och Friends Arena.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>