Tierps Energi & Miljö satsar på cirkulär bevattning med eldriven lösning från E-TRON
Hem MILJÖ Tierps Energi & Miljö satsar nu på cirkulär bevattning med eldriven lösning från E-TRON

Tierps Energi & Miljö satsar nu på cirkulär bevattning med eldriven lösning från E-TRON

Publicerat av: Redaktionen

För att minska användandet av färskvatten vid bevattning gav Tierps Energi & Miljö uppdraget till E-TRON AB att utveckla ett elfordon där vattnet istället kan pumpas upp från sjö eller vattendrag.

Resultatet blev PRO Litium AQUA.

Tierps Energi & Miljö satsar på cirkulär bevattning med eldriven lösning från E-TRON

PRO Litium AQUA med pumplösning

Ett eldrivet arbetsfordon som har en vattentank inbyggd i chassit och en egenutvecklad lösning med en vattenpump monterad på en flytboj som pumpar upp vattnet till fordonets tank.

– Det är i stort sett bara Sverige som tillåter bevattning med färskvatten från nätet. Övriga Europa fyller vatten från sjö, damm, bäck och å. Det är bra att Tierp nu tar på sig ledartröjan för en mer cirkulär bevattning, säger Henrik Gunnarsson som är försäljningschef på E-TRON AB.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>