Laddsmart genomför kartläggning av 32 laddboxar
Hem ENERGI Laddsmart genomför kartläggning av 32 laddboxar

Laddsmart genomför kartläggning av 32 laddboxar

Publicerat av: Redaktionen

Informationsportalen om elbilsladdning Laddsmart.se har nyligen genomfört det första stora testet av laddboxar som finns tillgängliga på den svenska marknaden.

Genom att samla in tillgänglig laddboxdata har 32 modeller betygsatts utifrån fem olika kategorier.

Testvinnaren som utsågs är norska Easee Home 22 kW.

Försäljningen av laddbara bilar skjuter i höjden och så gör också behovet att kunna ladda bilen hemma på ett säkert, smidigt och snabbt sätt. Det finns således en stor efterfrågan från konsumenter att ta reda på objektiv och transparent information om laddboxar och laddstolpar.

Laddsmart genomför kartläggning av 32 laddboxar“När Laddsmart grundades för ett år sedan fanns det inga test på laddboxar i Sverige överhuvudtaget. På senare tid har diverse test lanserats, men de är inte i närheten vad gäller kvalitet när man jämför med testens förlovade land Tyskland, där man årligen genomför djupgående och praktiska test av laddboxar. Det var så iden föddes för oss på Laddsmart att genomföra en bredare test av laddboxar”, berättar Carl Ponnert, medgrundare på Laddsmart.se

Totalt testades 32 laddboxar som betygsattes utifrån tolv tillgängliga och jämförbara data.

Datan kategoriseras i fem olika kategorier vilka viktades i relation till hur viktiga de är till helheten. De utvalda kategorierna var framtidssäkring, användbarhet, prisvärdhet, pålitlighet och Laddsmarts egna analys.

De tre laddboxar som tog hem topplaceringarna är Easee Home 22 kW, Wallbox Pulsar Plus 22 kW och Zappi V2 22 kW.

“Intressant att notera i vår kartläggning är att de laddboxar med högst betyg alla är utländska laddboxtillverkare som inte funnits på den svenska marknaden särskilt länge. Det visar hur föränderlig marknaden för laddboxar faktiskt är”, avslutar Carl Ponnert.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>