Vattenfall InCharge och Heimstaden laddar för framtiden
Hem ENERGI Vattenfall InCharge och bostadsfastighetsbolaget Heimstaden laddar för framtiden

Vattenfall InCharge och bostadsfastighetsbolaget Heimstaden laddar för framtiden

Publicerat av: Redaktionen

Vattenfall InCharge och bostadsfastighetsbolaget Heimstaden har ingått ett samarbete om att installera elbilsladdstationer till hyresgäster och anställda i hela Sverige.

Ett projekt som kommer att löpa över 2022.

Över fem procent av alla personbilar i trafik är laddbara idag. Kurvan fortsätter uppåt och fler eldrivna fordon ställer krav på laddinfrastruktur och på såväl säkra som flexibla laddlösningar som styrning, betalning och smart administration. Vattenfall vill göra det möjligt att leva ett fossilfritt liv inom en generation och där har transporter en stor roll.

Vattenfall InCharge och Heimstaden laddar för framtiden­– Det är glädjande att se att allt fler väljer en elbil idag. Det finns nog ingen tvekan om att elbilen är här för att stanna, men för att omställningen ska lyckas, så är möjligheten att kunna ladda central. Heimstadens förberedelser för att möta hyresgästernas behov, både vid nybyggnationer och vid befintliga fastigheter är en framtidssäkring som alla vinner på, inte minst klimatet, säger Susanna Hurtig, chef Vattenfall E-mobility i Norden.

Heimstaden har hyreslägenheter på över 30 orter i Sverige och flera installationer har redan påbörjats.

Inledningsvis är det cirka 150 laddstationer som ska installeras. Region Skåne har kommit längst, där har Heimstaden redan installerat laddstationer för hyresgäster i Lund. Under första kvartalet nästa år planeras installationer i Malmö och Landskrona. Övriga regioner befinner sig i en uppstartsfas. Vidare kommer samarbetet att stödja Heimstadens ambition om att ha en fossiloberoende fordonsflotta 2025.

­– Det är uppenbart att elektrifieringen av fordonssektorn är ett viktigt steg om vi som samhälle ska klara av klimatutmaningarna. I rollen som stor samhällsaktör ser vi det som vårt ansvar att bidra till den omställningen och med InCharge underlättar vi för våra hyresgäster och anställda att förflytta sig mera klimatsmart, säger Roland Larsson, Drift- & Energichef Heimstaden Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>