Trafikverket tilldelar Iterio nationellt ramavtal för digital projekthantering
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING Trafikverket tilldelar Iterio nationellt ramavtal avseende för digital projekthantering

Trafikverket tilldelar Iterio nationellt ramavtal avseende för digital projekthantering

Publicerat av: Redaktionen

Iterio är en av fyra leverantörer som tillsammans med Tyréns tilldelats ramavtal avseende digital projekthantering på två år med möjlig förlängning om 1+1 år.

Avtalet innebär att Iterio tillsammans med Tyréns kommer stötta Trafikverket med konsulttjänster inom Trafikverkets verksamhet för digital projekthantering.

Detta innebär bland annat att vara samordnande specialist för datasamordning och informationssamordning samt specialist inom BIM, CAD och GIS.

─ Trafikverket är och förblir den största drivkraften för digitalisering i anläggningsbranschen och vi ser fram emot att få fortsätta bidra till den utvecklingen. Tyréns breda kompetens inom BIM, GIS och datasamordning tillsammans med vår nationella täckning ger goda förutsättningar för en framgångsrik resa, säger Johan Asplund, affärsområdeschef på Iterio.

─ Digitaliseringen går som en vind genom hela branschen och är en av nycklarna till hållbara infrastrukturprojekt. Det är väldigt glädjande att vi har fått Trafikverkets förtroende under en såpass föränderlig och utmanande tid. Vi ser fram emot att vara med på resan tillsammans med Sveriges största beställare av infrastruktur, säger Pär Hagberg, chef på Tyréns avdelning för Information, strategi och samordning.

Trafikverket tilldelar Iterio nationellt ramavtal för digital projekthantering

Genom informationshållbarhet vill Iterio och Tyréns säkerställa att den värdefulla informationen som skapas i projekten verkligen kan återanvändas vid förvaltningen av Trafikverkets anläggningar. Detta kommer att innebära fullt fokus på innovation och nytänkande vilka kommer vara ledstjärnorna i samarbetet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>