Laddat nytillskott – Heart Aerospace hälsas välkommen till Transportföretagen och Svenska Flygbranschen
Hem TRANSPORT Laddat nytillskott – Heart Aerospace hälsas välkommen till Transportföretagen och Svenska Flygbranschen

Laddat nytillskott – Heart Aerospace hälsas välkommen till Transportföretagen och Svenska Flygbranschen

Publicerat av: Redaktionen

”Vi är väldigt glada att Heart Aerospace väljer ett medlemskap hos Transportföretagen och Svenska Flygbranschen.

Företaget är en symbol för hela transportnäringens utveckling mot en hållbar framtid” säger Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen.  

Heart Aerospace målsättning är att utveckla ett 19-sitsigt elflygplan med en räckvidd på 40 mil, flygfärdigt 2025. Företagets medlemskap hos Transportföretagen och Svenska Flygbranschen innebär en styrka att tillsammans kunna visa flygets teknikutveckling för en hållbar framtid.

Laddat nytillskott – Heart Aerospace hälsas välkommen till Transportföretagen och Svenska Flygbranschen

”Med Heart Aerospace får vi en svensk elflygplansproduktion och kompetens som kan exporteras över hela världen. Elektrifiering är tillsammans med ökad tillgång på biojet en viktig del i flygets hållbarhetsarbete och Sverige tar nu täten för framtidens flyg. Vi är naturligtvis väldigt glada över att kunna samarbeta med Heart Aerospace eftersom det mycket konkret visar med vilken stor kraft vi nu är på väg till flygets fossilfria framtid. Tillsammans med Heart Aerospace och andra aktörer kan vi tillsammans påverka ännu mer”, säger Fredrik Kämpfe, Transportföretagen, branschchef Svenska Flygbranschen.

”Svenska Flygbranschen har varit ett oerhört stöd för Heart Aerospace sedan första början.  Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att göra elflyget till en ny infrastruktur och industri för Sverige”, Anders Forslund, vd Heart Aerospace.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>