Unik vinflaska i återvunnet glas lanseras i Sverige!
Hem NYHETER Unik vinflaska i återvunnet glas lanseras i Sverige!

Unik vinflaska i återvunnet glas lanseras i Sverige!

Publicerat av: Redaktionen

Vinimportföretaget Hermansson & Co lanserar i mitten av augusti en helt ny typ av flaska på den svenska marknaden. Vinflaskor som till 75% är tillverkade av återvunnet glas, vilket bidrar till att minska klimatpåverkan.

Flaskan är till stor del gjord på återvunnet glas och i produktion godtas felaktigheter, vilket bidrar till att varje flaska får en unik estetisk design, med små färgvariationer i glaset och luftbubblor som ger en vågig textur utan att påverka glasets kvalitét. Defekter/skönhetsvariationer som annars kan innebära att flaskan kasseras vid produktion tas här om hand om och minskar produktionsspill upp till 25%. Då flaskan innehåller 65-75% återvunnet glas från externa och interna källor bidrar den till minskad klimatpåverkan jämfört med jungfruligt glas.

Hermansson & Co:s första vinlansering I den banbrytande glasflaskan kommer att ske i mitten av augusti i samarbete med en spansk vinproducent:

– Det här är en glasflaska som är hållbar från grunden. Vi välkomnar estetiska variationer då det är resultatet av minsk12at svinn i produktionen och därmed lägre påverkan på vår natur. Istället blir det något som gör flaskan unik. I produktionsprocessen används upp till 75% återvunnet glas vilket minskar produktionssvinnet med upp till 25% eftersom det krävs betydligt mindre energi för att smälta återvunnet glas. Med vår egen innovationsteknik räknar vi med att inom det närmaste året kunna öka graden av återvunnet glas i den här flasktypen till hela 96%. I en tid då konsumtionsmönstren förändras snabbt i riktning mot hantverksmässiga och autentiska produkter är vi glada att få erbjuda ett hantverksmässigt vin i en hantverksmässig flaska, säger Christopher Heirwegh, General Manager Barcelona Brands.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>