Vill du minska din energianvändning?
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Vill ni minska er elanvändning?

Vill ni minska er elanvändning?

Publicerat av: Redaktionen

I tider då elpriset ligger på rekordhöga nivåer är det läge att se över sin elanvändning.

Med en Energy Logger är det enkelt att hitta de dolda eltjuvarna.

Intabs Energy Logger är en enkel och smidig logger och samtidigt ett ovärderligt verktyg vid både felsökning, övervakning och kartläggning av elanvändningen. Loggern, som mäter en eller tre faser, kombinerar prestandan som energiexperten efterfrågar med enkelheten som nybörjaren kräver.

Passar till mycket

Vill du minska din energianvändning?

Genom att mäta spänning och ström räknas effekt och effektfaktor fram med stor noggrannhet. Detta gör att loggern passar utmärkt för mätning av en byggnads eller en enskild maskins förbrukning. Sparad data kan sedan användas för att göra en profil över energianvändningen, avgöra när en maskin eller delar av den används och felsöka problem med strömförsörjningen. Loggern används ofta för att hitta energitjuvar i ett fastighetsbestånd eller i en industribyggnad. Inte sällan visar det sig att det är dolda små elanvändare som i slutändan blir de stora tjuvarna.

Loggern levereras i smidig väska med allt inkluderat. Som val finns tre storlekar av strömspolar som ingår.

Enkel att hantera

Loggningen startas med en enkel knapptryckning och stoppas på samma sätt. Varje mätning sparas som en ny fil i loggern.

Under mätningen visar displayen information om den momentana strömmen, spänningen, effekten och effektfaktorn från alla tre faserna.

Efter mätningarna tankas data ner med hjälp av medföljande mjukvara. Där visas sedan topp- och medeleffekt, information om energianvändningen och effektfaktor för varje fas.

Värt att nämna om loggern är att den är försedd med magnet på baksidan för enkel placering. Loggningsintervall kan ställas in på mellan 30 sekunder och tio dagar. Vid loggning på tre faser var femte minut kan loggern spela in i sex veckor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>