Vinggruppen köper spanskt hotellbolag
Hem NYHETER Vinggruppen köper spanskt hotellbolag

Vinggruppen köper spanskt hotellbolag

Publicerat av: Redaktionen

Vinggruppen i Norden köper det spanska hotellbolaget AROE som driver 12 hotell med drygt 2 000 rum på Mallorca, Menorca och Kanarieöarna och säkrar därmed flera populära hotell på lång sikt.

Hotellbolaget som även inkluderar flera av Vinggruppens (Ving, Spies och Tjäreborg) mest populära hotell driver hotell på Gran Canaria, Fuerteventura, Teneriffa, Mallorca och Menorca.

I köpet ingår 2194 rum på totalt 12 omtyckta hotell med hög kundnöjdhet. Fem av hotellen är redan idag bland de mest populära bland Vinggruppens gäster; Sunwing Alcudia och Sunprime Waterfront på Mallorca och Sunwing Fañabé Beach på Teneriffa och Sunprime Atlantic View och O.B.C. på Gran Canaria. Hotellen säkrades upp sommaren 2020 för de nordiska gästerna i samband med Thomas Cooks konkurs, men köpet gör att dessa omtyckta hotell nu blir kvar inom Vinggruppen på längre sikt.

– Vi är glada över att vi nu säkrat några av våra mest omtyckta hotell även för framtiden och genom köpet även skapat nya möjligheter att växa med nya hotell i Medelhavsregionen och på Kanarieöarna, säger Magnus Wikner, Koncernchef Vinggruppen i Norden.

Alla hotell har medarbetare med lång erfarenhet och ett långt partnerskap med Vinggruppen. Förutom många nöjda kunder och medarbetare så har hållbarhetsarbetet på hotellen lett till att åtta av hotellen erhållit den högsta nivån, Gold status, inom hållbarhetscertifieringen Travelife.

Om AROE

Vinggruppen köper spanskt hotellbolag

AROE (Airtours Resort Ownership Espania) driver 12 hotell med totalt 2194 rum och 1700 anställda på Teneriffa, Gran Canaria, Mallorca och Menorca. Hotell på Kanarieöarna:Ocean Beach Club Gran Canaria, Sunprime Atlantic View, Sunwing Fanabe Beach och Sentido Buganvilla. Hotell på Mallorca och Menorca: Sunprime Waterfront, Sunwing Alcudia Beach, Sentido Cala Vinas, Smartline Cala’n Bosch, SunConnect Los Delfines, Club Jet Alcudia, Cala Blanca Sunhotel och Cook’s Club Palma Beach.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>