Hållbarhetsplattformen Worldfavor tar in 105 miljoner kronor i ny investeringsrunda
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Worldfavor tar in 105 miljoner svenska kronor i samband med en serie A-runda

Worldfavor tar in 105 miljoner svenska kronor i samband med en serie A-runda

Publicerat av: Redaktionen

Hållbarhetsplattformen Worldfavor möjliggör för över 25 000 företag och organisationer globalt att enkelt samla in och dela ESG-data som stöttar beslutsfattande och främjar hållbar utveckling.

Bolaget tar nu in 105 miljoner kronor i nytt kapital i samband med en serie A-runda.

 Det nya kapitalet kommer att användas för att driva Worldfavors tillväxt och expansion till nya marknader. Investeringsrundan leddes av SEB Private Equity, en del av den ledande nordiska företagsbanken SEB (www.sebgroup.com), tillsammans med de befintliga investerarna Brightly Ventures och Spintop Ventures. Investeringen kommer främst att användas till att expandera verksamheten till nya marknader, vidareutveckla plattformen, öka antalet anslutna företag och organisationer samt att växa teamet. Detta innebär att Worldfavor hittills har tagit in ca 139 miljoner kronor totalt i extern investering.

Worldfavor grundades 2016 och sedan dess har vi vuxit i snabb takt. Vi arbetar nu med över 25 000 organisationer i 130 länder och vårt globala nätverk möjliggör bättre beslutsfattande och medvetenhet när det kommer till ESG-frågor. Den nya investeringsrundan och det strategiska partnerskapet med SEB ger oss nya muskler i vår resa mot missionen att göra hållbart företagande mainstream, säger Andreas Liljendahl, Worldfavors medgrundare och VD.

Worldfavors plattform kopplar ihop företag globalt och möjliggör för dem att hantera och få tillgång till den hållbarhetsinformation som de idag förväntas att vara transparenta med. Genom att göra ESG-data lättillgänglig och jämförbar kan företag, investerare, banker och andra intressenter fatta informerade beslut och genom det minska sin klimatpåverkan och utvecklas i en mer hållbar riktning. Worldfavors plattform hjälper det växande nätverket av över 25 000 företag att förstå deras påverkan och risker samt att driva på beslut i en hållbar riktning – bland kunderna finns bolag som Oatly, Oakley Capital och Grant Thornton.

Worldfavor gör det enkelt för företag att få insyn i sin egen verksamhet och sitt leverantörsled med uppföljning av bland annat utsläpp och miljöpåverkan, mänskliga rättigheter och bolagsstyrning.

Worldfavor ger även investerare möjligheten att följa upp och främja hållbarhetsutvecklingen för sina portföljbolag och stöttar uppföljningen av regelverk som SFDR, GHG och GRI.

Hållbarhetsplattformen Worldfavor tar in 105 miljoner kronor i ny investeringsrunda– Vi är glada att ansluta oss till det imponerande teamet på Worldfavor i deras strävan att höja ribban för hållbarhet och hjälpa organisationer att dela kritisk hållbarhetsrelaterad information. Vi är övertygade om att Worldfavor kommer att spela en viktig roll i denna bransch under det kommande decenniet, och vi ser fram emot att stödja dem på denna resa, säger Babak Etemad, Investment Director, SEB Private Equity.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>