Solör Bioenergi ökar leveransen av grön värme till Höör
Hem ENERGI Solör Bioenergi levererar fjärrvärme till det nya bostadsområdet Västra station i Höör

Solör Bioenergi levererar fjärrvärme till det nya bostadsområdet Västra station i Höör

Publicerat av: Redaktionen

Solör Bioenergi driver sedan många år tillbaka fjärrvärmeanläggningen i Höör som förser villor, flerfamiljshus, verksamhets- och industrifastigheter med klimatsmart och hållbar värme.

Nu har leveransen utökats då Solör Bioenergi levererar fjärrvärme till det nya bostadsområdet Västra station i Höör.

Solör Bioenergy Group är en ledande aktör inom förnybar energi baserad på trädbränslen med 465 000 användare varje dag.

Bolaget finns på 249 platser i framför allt Sverige och Norge där de producerar och distribuerar fjärrvärme, ånga och el till bostäder, företag, offentliga verksamheter och industrier. Verksamheten omfattar även energiåtervinning av impregnerat trä och produktion av biobränsle. Genom att ta tillvara på skogens resurser vill Solör bana väg för ett hållbart samhälle med minskade koldioxidutsläpp.

Solör Bioenergi driver sedan många år tillbaka fjärrvärmeanläggningen i Höör som förser villor, flerfamiljshus, verksamhets- och industrifastigheter med klimatsmart och hållbar värme. På fjärrvärmeanläggningen, som ligger i industriområden Mården, finns två biobränslepannor som levererar cirka 25 GWh per år. Biobränslepannorna, vilka är anslutna till en rökgaskondenseringsanläggning som värmer upp returvattnet från nätet, eldas med biobränsle från lokala aktörer. Bränslet består framför allt av material som blir överskott inom skogsindustrin så som grenar, toppar och sågspån.

Solör Bioenergi ökar leveransen av grön värme till HöörNu har leveransen utökats då Solör Bioenergi sedan i somras levererar fjärrvärme till det nya bostadsområdet Västra station i Höör, genom en ny stamledning som lagts ner i gatan. Det nya området kommer att byggas upp i etapper, där Trygghetsboendet Bangårdsterrassen är först ut. Årsförbrukning för fastigheter beräknas till 202 MWh.

– I tider som dessa är vi extra stolta över att över att ännu en gång fått förtroendet att leverera en stabil och hållbar lösning, säger Flemming Rasmussen, regionchef Solör Bioenergi Syd.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>