Hem NYHETER ​Karlstads universitet in på lista över världens främsta unga universitet

​Karlstads universitet in på lista över världens främsta unga universitet

Publicerat av: Redaktionen

​Karlstads universitet in på lista över världens främsta unga universitet 3

Det är Times Higher Education, en av världens högst värderade universitetsrankningar som gjort utvärderingen. Karlstads universitet placerar sig i spannet 201-250 bland 414 rankade unga universitet i världen.

-Rankningarna från Times Higher Education har stor betydelse när det gäller att attrahera internationella studenter, forskare och lärare. De ger ökad nationell och internationell synlighet och är viktiga för att kunna ingå strategiska partnerskap med utländska universitet, säger Thomas Blom, prorektor vid Karlstads universitet.

Universitet och högskolor i världen utvärderas utifrån fem kriterier:

  • utbildning
  • forskning
  • citeringar
  • internationalisering
  • näringslivsfinansiering

– Att komma med i rankningen är i sig en kvalitetsstämpel. Nu, när vi är med på listan siktar vi på högre placering nästa gång, säger Thomas Blom.

I rankningen ingår enbart lärosäten som är under 50 år gamla. Karlstad har 21 år som universitetet, medan de flesta andra lärosätena på listan är mellan 40 och 50 år gamla. Etta placerade sig The Hong Kong University of science and Technology.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>