Ängelholm kör två parallella spår för långsiktiga energibesparingar
Hem ENERGI Ängelholm kommun kör två parallella spår för långsiktiga energibesparingar

Ängelholm kommun kör två parallella spår för långsiktiga energibesparingar

Publicerat av: Redaktionen

Genom att arbeta med beteendeförändringar i kombination med praktiska insatser vill Ängelholms kommun skapa de bästa förutsättningarna för långsiktig energibesparing.

De besparingsalternativ som kommer inledas tydliggörs efterhand på engelholm.se/energibesparing

— Vi ser såklart över hela vår organisation och hur vi kan arbeta på ett mer eleffektivt sätt, men med tydlig fokus på de risk- och konsekvensanalyser som gjorts.

Men som kommun kan vi inte bara satsa på konkreta handlingar här och nu, utan vi behöver se det ur ett mer långsiktigt perspektiv. Vi har därför parallellt valt att arbeta aktivt med beteendeförändringar, där var och en av oss kan göra en stor skillnad, säger kommunstyrelsens ordförande Robin Holmberg (M).

När det gäller just vad du själv kan göra utifrån beteendeförändring så har Ängelholms kommun redan inlett samarbete med Ängelholmslokaler för att skapa intresse hos förskolorna och barnen där. Där finns också direkta spartips kopplade till en tävling för barnen. Och kommundirektören Kristina Magnusson är noggrann med att poängtera det breda perspektiv som organisationen jobbar utifrån där varje individs agerande räknas.

— I allt vi initierar så har vi hela tiden med oss att göra det utifrån en risk- och konsekvensanalys. Vi ska inte göra något på bekostnad av trygghet och säkerhet. Sen har vi också dragit lärdomar av insatser som andra kommuner gjort och vad dessa har skapat för reaktioner. Det här är en ny utmaning för oss alla och vi behöver hjälpas åt i detta och även ta ett egenansvar både som kommun, invånare, fastighetsägare och företagare, säger Ängelholms kommundirektör Kristina Magnusson.

Ängelholm kör två parallella spår för långsiktiga energibesparingarÄngelholms kommun har tre huvudanledningar till att spara elanvändningen. Det handlar dels om att dämpa kostnader för elen, dels minska risken för elbrist i vinter och också visa på ett egenansvar. Arbetet kommer att intensifieras framåt.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>