Aqua Nobel blir plastfria 2021
Hem NYHETER Aqua Nobel blir plastfria 2021

Aqua Nobel blir plastfria 2021

Publicerat av: Redaktionen

Aqua Nobel har tagit beslutet att helt avveckla sin PET verksamhet för att bli 100% plastfria från och med 2021.

Aqua Nobel blir plastfria 2021

Företaget kommer nu satsa fullt på sitt stilla källvatten i deras innovativa Tetra Prisma förpackning som är gjord av 78% förnybart material.

– Vi har planerat för en avveckling sedan förra året och tyckte att det var pefekt att gå in i 2021 helt plastfria. Vi vill kunna fokusera all energi på vår hållbara kartong då det ligger rätt i tiden och ligger i linje med våra mål och värden, säger Robin Wingårdh, VD Aqua Nobel.

Varje år produceras över 350 miljoner ton plast, varav endast 9% kommer gå till återvinning enligt en studie gjord av National Geographic. Över 3% av all plast hamnar i haven och totalt upskattar man nu att mängden plast som flyter runt kan vara mer än 100,000 ton.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>