Azelio och Elum Energy har inlett ett samarbete för energilagring
Hem ENERGI Azelio och Elum Energy har inlett ett samarbete för energilagring

Azelio och Elum Energy har inlett ett samarbete för energilagring

Publicerat av: Redaktionen

Azelio och Elum Energy har inlett ett samarbete för att ta fram en lösning för att maximera utbyggnaden av förnybar energi och utveckla effektiva styrningslösningar för installationer som kombinerar solceller och långvarig energilagring.

Lösningen sammanför båda bolagens avancerade teknologier och innebär att Elums övervakning och styrning fungerar med Azelios termiska energilagringssystem.

Elum Energy är en ledande leverantör av övervaknings- och styrningslösningar för solkraftsanläggningar. Företagets ePowerControl MC är en styrenhet som används för mikrogridapplikationer med energilagringssystem. Det maximerar solkraftsanvändandet och den sömlösa integrationen av olika energikällor såsom solceller och dieselgeneratorer tillsammans med ett nät.

”Vi är mycket glada över att samarbeta med Azelio. Elums ePowerControl-teknologi kommer verkligen att ge flexibilitet i integrationen och trygghet genom standardisering för krävande installationer,” förklarar Cyril Colin, VD för Elum Energy.

Azelios TES. POD®-system gör förnybar energi tillgänglig och prisvärd under dygnets alla timmar. Systemet lagrar energi, till exempel från solceller, som värme i återvunnen aluminium. Lagrad energi levereras vid behov som el och användbar värme, med nollutsläpp. Som en ersättning för fossil energi kan TES. POD-systemet användas brett för att säkerställa tillgång till kostnadseffektiv och tillförlitlig ren energi.

Azelio och Elum Energy har inlett ett samarbete för energilagring”Med industrier och konsumenter runt om i världen som saknar en pålitlig och hållbar energiförsörjning, är Azelios lösning redo att möta ett kritiskt behov. Vi är stolta över att samarbeta med Elum Energy, en marknadsledare vars expertis inom övervaknings- och styrningslösningar ytterligare kommer att optimera vårt system tillsammans med solceller”, säger Azelios VD, Jonas Wallmander.

Där nätanslutningar är opålitliga, dyra och fossilbaserade ger kombinationen av den avancerade styralgoritmen i Elums ePowerControl MC och den innovativa energilagringstekniken i Azelios TES.POD-system, en lösning för stabil och pålitlig energi. Slutanvändare kan maximera solcellsanvändningen genom att göra solenergi tillgänglig dygnet runt, och därmed minska dieselförbrukningen nattetid.

En av de viktigaste tillämpningarna för samarbetet mellan Azelio och Elum är jordbruk utan tillgång till elnät, där långvarig energilagring är ett måste. Till skillnad från de dieselgeneratorer som för närvarande används syftar den gemensamma lösningen till att täcka 80% av effektbehovet med förnybara källor och långvarig energilagring. Målet är att avsevärt minska projektets bränsleförbrukning för att ge mer besparingar och prisstabilitet för kunden över tid.

Azelio och Elum Energy är fast beslutna att leverera projekt i Mellanöstern, Afrika och USA.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>